ERC creu que 'l'estratègia de la por' del PP no crearà nous detractors de la consulta

El partit farà una quarantena de taules sectorials a Girona sobre una Catalunya independent

ERC afirma que l'"estratègia de la por" del PP amb arguments i "desembarcaments" com els d'aquest cap de setmana a Barcelona no farà créixer el nombre de partidaris del no a la consulta, que el partit situa en un 30%.

Segons el vicesecretari general d'Acció Política, Cesc Iglésies, els seus arguments "no tenen recorregut" i només deixen com a alternativa el sí. El partit ha presentat a Girona la campanya 'Votar és democràcia', encaminada a convèncer els indecisos perquè se sumin al procés independentista.

Arreu de la demarcació i durant els pròxims quatre mesos, ERC farà una quarantena de taules sectorials per "esvair dubtes" sobre el pagament de les pensions o la situació econòmica, entre d'altres.

La nova campanya portarà a terme arreu del país durant quatre mesos amb l'objectiu d'eixamplar la base social, convèncer els indecisos perquè votin a favor de la independència i tenir un "paper actiu per esvair dubtes" sobre el futur d'una Catalunya que sigui independent.

Per fer-ho, el partit ha programat uns 900 actes arreu de Catalunya, entre actes territorials, taules informatives i actes sectorials. En concret, a les comarques gironines es faran una vuitantena de taules informatives i també s'han previst una quarantena d'actes sectorials, especialment pensats per informar sobre el pagament de les pensions si Catalunya esdevé un estat independent i sobre quina seria la situació econòmica. Segons ERC, només pel que fa al pressupost, Catalunya podria passar del 30.000 MEUR actuals a més de 60.000 MEUR si venç el sí.

Segons dades aportades per ERC -procedents d'una enquesta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)- hi ha un 74% de catalans a favor de la consulta, i un 54% votaria que sí a la independència. L'objectiu de la campanya és convèncer aquest 20% restant per a què se sumi al sí. Segons ha explicat Iglésies, a Girona els favorables el percentatge de ciutadans a favor de la independència és del 60%, cinc punts per sobre de la mitjana catalana. 
Els efectes de "l'estratègia de la por"

Segons ha dit el vicesecretari general d'Acció Política, Cesc Iglésias, segons les dades de l'enquesta de l'AMI, el 30% dels catalans votaria no a la consulta. Per al partit, "desembarcaments" com els que el PP ha fet aquest cap de setmana a Barcelona no han de fer créixer els partidaris del no. "L'estratègia de la por no és nova i creiem que no té recorregut a l'alça", ha manifestat Iglésias, que considera que el PP no té "ni eines ni cap llei" per poder prohibir la consulta.