Una petita allau sorprèn deu esquiadors al Ripollès

L'esllavissada de neu s'ha produït en una pendent del Puig de Dòrria

Una petita allau ha sorprès deu persones que esquiaven en una pendent del Puig de Dòrria, al terme municipal de Toses. El telèfon d'emergències 112 ha rebut dues trucades des de l'estació d'esquí del Puigmal que informaven d'una allau a la zona de fora pistes a dos quarts de dues de la tarda.

El Grup de Recolzament d'actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat s'ha desplaçat a la zona amb helicòpter per comprovar que no ha produït cap ferit. Al lloc de l'incident també s'hi ha desplaçat un helicòpter medicalitzat del SEM. Els esquiadors han seguit esquiant desprès de l'ensurt. Aquest diumenge Protecció Civil manté actiu el pla d'emergències Allaucat davant el risc fort d'allaus.

Segons informa Protecció Civil l'allau al Puig Dòria s'ha produït al pas del grup d'esquiadors que han resultat il·lesos. Segons els Bombers, l'allau tenia 100 metres d'ample per 200 metres de desnivell. El telèfon 112 ha avisat Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Cos d'Agents Rurals, SEM i la sala de Protecció Civil de la Generalitat.

Dilluns el perill d'allaus anirà en descens a les cotes baixes però es mantindrà en valors elevats a les cotes més elevades. Paral·lelament, Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del pla NEUCAT per nevades dilluns a la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i al Pallars Sobirà