Llibertat amb càrrecs per l'activista anti-MAT detingut a Fellines

Des del Grup Antirepresiu de Girona denuncien que la detenció és "gratuïta" i anuncien noves accions

El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs el jove gironí de 27 anys, detingut aquest dijous a la tarda, relacionat amb l'acció reivindicativa en contra la MAT que es va fer el passat 8 de gener a Fellines.

El jove, que ha passat la nit a la garjola, està acusat per un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i un altre de lesions. Davant dels Jutjats de Girona s'han concentrat una desena de persones, membres del Grup Antirepressiu de Girona, que han volgut mostrar-li el seu suport.

Des d'aquesta entitat denuncien que es tracta d'una "detenció gratuïta" i expliquen que a l'atestat hi ha quatre persones més imputades per delictes similars.

El jove, de 27 anys i veí de Girona, va ser detingut ahir a tres quarts de cinc de la tarda al bell mig del carrer. Els Mossos d'Esquadra han explicat que el noi està acusat d'un delicte d'atemptat contra els agents de la autoritat i un altre delicte de lesions. Tot i això, els agents no han concretat quin grau de participació va tenir durant l'acció reivindicativa de Fellines on un activista anti-MAT es va enterrar viu sota una de les torres d'alta tensió .

L'acusat, que ha passat la nit a la garjola de la comissaria dels mossos de Vista Alegre, ha estat deixat en llibertat amb càrrecs aquest divendres al migdia després de passar a disposició judicial aquest matí. En principi, el detingut havia de declarar davant del jutjat a les deu del matí però, finalment, el procés s'ha endarrerit i no ha declarat fins ben entrades les onze. Al voltant de dos quarts d'una del migdia ha sortit dels Jutjats de Girona on l'esperaven una desena de persones, membres del Grup Antirepressiu de Girona, que s'han concentrat des dos quarts d'onze del matí a l'exterior dels Jutjats per mostrar-li el seu suport.

"La vinculació que ell va tenir amb els fets de Fellines no és evident, és una detenció gratuïta perquè els mossos no tenen proves per inculpar-lo", ha assegurat un dels membres del Grup Antirepressiu de Girona, en Miquel, que ha volgut valorar els fets. Segons els membres d'aquest col·lectiu, desconeixen si l'acusat es trobava a Fellines durant l'acció tot i que han assegurat que es tracta d'una persona que sempre ha estat "molt involucrada" amb tots els actes en contra de la instal·lació de la línia de molta alta tensió. "Amb aquesta detenció els mossos estan intentant fent un cop de puny, es tracta d'un un càstig exemplar per posar sobre avís qui mana i què passa quan formes part de ser un activista i estàs en contra de la MAT", ha afegit.

Des d'aquesta entitat també han comentat que a l'atestat surten citades quatre persones més, vinculades amb aquests mateixos fets i inculpades per delictes similars. "No sabem quina serà la posició de la policia, si farà noves detencions o se'ls citarà per declarar davant dels Jutjats", ha comentat en Miquel.

En aquest sentit, des de l'associació asseguren que realitzaran noves accions reivindicatives com concentracions, manifestacions i mobilitzacions durant els pròxims dies. "Encara ara estem assimilant les coses, no tenim res fixat però segur que realitzarem mobilitzacions per denunciar la feina bruta que estan fent els mossos a favor d'una empresa privada", ha apuntat.

Aquest és el segon detingut que els mossos imputen arran de l'acció que es va produir a Fellines. A principis de gener, el dia 9, es va conèixer que els mossos havien imputat delictes de desordres públics, coaccions i resistència a l'autoritat a l'activista anti-MAT que es va enterrar dins d'un cotxe al lloc on s'havia d'aixecar una torre de la línia d'alta tensió el passat 8 de gener.