Obren la nova variant de Torroella de Fluvià, que estalviarà el pas de 1.500 vehicles diaris pel nucli urbà

La nova carretera ha suposat una inversió de 896.000 euros

La variant de Torroella de Fluvià ja és una realitat. El president de la Diputació, Enric Vilert, acompanyat pel diputat Pere Trias i l'alcalde del poble, Pere Moradell, han obert avui la nova via al trànsit. L'execució de la variant, que ha anat a càrrec de la Diputació, ha suposat una inversió de 896.217,7 euros. La variant estalviarà el pas pel nucli urbà de 1.500 vehicles diaris, dels quals un 6,23% són camions.

El tram de carretera GI-V-6217, que uneix Torroella de Fluvià amb Sant Pere Pescador, té una intensitat elevada de trànsit. Fins avui, els vehicles havien de creuar el nucli urbà, des de la C-31, per uns carrers estrets que obligaven a prendre direccions úniques.

L'entrada en servei de la nova variant, però, evita que el trànsit entri a dins del municipi. La carretera s'inicia al nou enllaç de la C-31 i connecta aquesta via comarcal amb la local, que uneix Sant Pere Pescador amb Torroella de Fluvià. La variant té 1,250 quilòmetres de llargada i consta de dos carrils de tres metres –un per sentit- i vorals d'un metre.

Així, l'amplada total de la variant és de vuit metres. Segons ressalta la Diputació de Girona, 'aquesta variant resol una important demanda de mobilitat i accessibilitat, i alhora millora la seguretat viària tant dels conductors com dels veïns del nucli, que ja no hauran de patir el trànsit de vehicles pels seus carrers'.