El Ripollès decidirà la regulació de la temporada de bolets amb una comissió tècnica

Es regularan un total de 6.270 hectàrees

El Ripollès decidirà com regular la propera temporada de bolets a través d'una comissió tècnica que es crearà en els pròxims quinze dies. Ho farà conjuntament amb la Generalitat, que marcarà unes bases i gestionarà la instal·lació de cartells, senyalització, seguretat i expedició dels abonaments a través de l'empresa pública Forestal Catalana. La comissió comptarà amb una àmplia representació dels diferents agents del territori i treballarà conjuntament amb Medi Natural de la Generalitat.

A aquesta comarca es regularan un total de 6.270 hectàrees de forests públiques, majoritàriament en els termes municipals de Molló i Setcases. Entre els aspectes que caldrà establir destaquen per exemple les llicències i les taxes que caldrà pagar.

Els preus del carnet els determinarà cada zona, tot i que es prendran de referència les tarifes que s'han aplicat a Poblet: 10 euros l'autorització per tota la temporada -amb un 90% de descompte pels locals- i de 3 euros per dia -un nou model que s'havia d'estrenar aquesta temporada. Qui s'encarregarà de vigilar els boscos seran professionals privats que podran demanar les llicències i retenir els bolets en cas que sigui necessari.

Dilluns passat, el director general del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Antoni Trasobares, va encapçalar a Ripoll una sessió informativa sobre la regulació de la propera temporada de bolets al Ripollès. Segons el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, va ser una reunió "molt participativa", on van assistir alcaldes, ramaders, ADF, propietaris forestals privats i tècnics tal com va explicar ahir al vespre durant el ple del consell.

Rovira també en va destacar la bona predisposició del territori i va assegurar que es tindran en compte totes les opinions. Al Ripollès es regularan un total de 6.270 hectàrees de forests públiques, majoritàriament en els termes municipals de Molló i Setcases.

La recol·lecció de bolets regulada s'estendrà, a partir de la temporada vinent, a tres noves zones de Catalunya com són el Ripollès, l'Alt Pirineu i els Ports. En total sumen 20.000 hectàrees d'espais naturals, titularitat de la Generalitat.