Embutidos Monter tanca el 2013 amb una facturació de 110 milions d'euros

La companyia invertirà aquest exercici 6 milions d'euros per ampliar i modernitzar la seva planta

L'empresa gironina Embutidos Monter, dedicada a la producció d'embotits curats i proveïdora del grup Mercadona, ha tancat el 2013 amb una facturació de 110 milions d'euros, un 6,8% més respecte l'any anterior. El seu gerent, Narcís Cañigueral, explica que l'empresa està "creixent de la mà" de Mercadona, el que els obliga a seguir "innovant per ser competitius".

Per aconseguir-ho, Embutidos Monter invertirà aquest 2014 uns 6 milions d'euros a la seva planta de Les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, per construir nous assecadors i millorar en la robotització de la planta. Amb 300 treballadors, l'empresa gironina va produir el 2013 uns 18.000 quilos d'embotit, una xifra que volen doblar en quatre anys.

Narcís Cañigueral explica que Embutidos Monter ha aconseguit "plantar cara" a la crisi "apostant per la innovació" en els seus productes i per l'automatització del procés de fabricació, del que van ser pioners al conjunt de l'Estat. En aquest sentit, reconeix que ser proveïdors del grup Mercadona, al que serveix productes sota la marca Hacendado, els ha permès créixer "de la seva mà", però que també els ha obligat "a baixar costos per ser competitius".


L'empresa gironina va engegar el 2011 un ambiciós pla d'inversions per ampliar i tecnificar les seves quatre plantes, especialment la que el grup té a les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa. Així, dels 28 milions d'euros que tenen previst invertir fins el 2017, aquest any injectaran prop de sis milions per dotar aquesta planta de més assecadors, "el veritable coll d'ampolla de la companyia", segons Cañigueral, i per millorar l'automatització del procés de producció "per reduir costos". En finalitzar l'exercici que ara comença, Embutidos Monter haurà ampliat en 7.000 m2 la planta de Les Planes d'Hostoles i haurà construït 30 assecadors nous, a banda d'haver introduït un sistema de robòtica pioner a l'Estat.

Per tot això, explica Cañigueral, Embutidos Monter ha tancat l'any 2013 amb una producció de 18.000 quilos d'embotits curats, el que s'ha traduït en una facturació de 110 milions d'euros, un 6,8% superior a la registrada l'exercici anterior. Si els plans de la companyia es compleixen, l'any 2017 el grup preveu doblar la producció actual d'embotits.