Figueres promou la distribució responsable d'alcohol

S'hi han implicat empresaris de la restauració i entitats que organitzen festes

La capital de l'Alt Empordà promourà durant aquest mes de gener un seguit d'activitats relacionades amb la distribució responsable d'alcohol. Sota el títol 'Fem un T(OK)', el programa inclou accions formatives dirigides a empresaris de la restauració i professionals del sector així com a col·lectius, entitats i associacions que organitzen festes on es dispensen begudes alcohòliques.

L'objectiu final és prevenir conductes de risc associades amb l'abús de l'alcohol entre els clients tot facilitant un seguit d'eines i estratègies. És una iniciativa finançada des de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Figueres és una de les quatre ciutats catalanes que hi participen.

El projecte 'Fem un T(OK)' de distribució responsable de begudes alcohòliques vol ser una oportunitat per als empresaris de l'oci, professionals de la restauració i a les entitats que gestionen barraques o festes de barri per adquirir habilitats de comunicació i estratègies d'actuació que els permetin prevenir problemes relacionats amb l'abús de l'alcohol entre els seus clients.

La informació que rebran els assistents a les sessions formatives els pot ajudar davant possibles situacions compromeses o, de vegades, de risc i saber reaccionar. La campanya s'obrirà el mes de gener a bars i restaurants de Figueres així com a les entitats i associacions i a l'Escola d'Hostaleria per tal que s'adherireixin al projecte. Aquells que ho facin rebran un adhesiu que certifica les bones pràctiques.

Entre les solucions proposades, hi ha el d'oferir un servei de taxi i informar sobre el servei públic, promocionar begudes sense alcohol i no pas campanyes que incitin a l'alcohol, recomanar pautes de consum moderat; prohibir l'alcohol a menors d'edat o a persones que hagin begut massa o servir alcohol sense que hagi estat demanat prèviament, entre d'altres. En definitiva, el que es pretén és aconseguir el compromís dels participants a treballar per a la dispensació responsable de begudes alcohòliques per evitar danys materials i situacions d'emergència que poden interferir en un bon ambient del local o a espais de la ciutat.

Aquest programa, subvencionat per la FEMP, es duu a terme a diverses poblacions de l'Estat. A Catalunya, es farà a quatre poblacions, entre les quals hi ha Figueres.