El Túnel del Vent d'Empuriabrava entra al mapa de competicions mundials de vol indoor

21 equips amb 70 voladors d'arreu del món participen als 'Wind Games 2014'

El Túnel del Vent d'Empuriabrava ha entrat al mapa de competicions mundials de vol indoor. Durant aquest divendres i dissabte, l'equipament acull els 'Wind Games 2014', el primer torneig d'aquestes característiques que se celebra a l'Estat. 21 equips d'arreu del món amb 70 voladors professionals competeixen per fer-se amb el podi de les tres categories en què s'ha dividit la competició.

En total, es repartiran 37.000 euros en premis. Figures geomètriques i vol en formació se succeeixen entre els diferents equips que participen al torneig. A més, per primer cop en una prova d'aquestes característiques, a Empuriabrava s'introdueix una nova disciplina: el vol dinàmic entre dues persones. La primera edició dels 'Wind Games 2014' ja és una realitat. El Túnel del Vent d'Empuriabrava ha entrat aquest divendres dins el mapa de competicions de vol indoor amb la celebració d'aquesta competició d'elit, la primera d'aquestes característiques que es fa arreu de l'Estat.

Els Estats Units, Bèlgica, Holanda, França, Polònia, Suïssa, Itàlia o el Regne Unit són alguns dels països que hi ha representats en aquests jocs del vent. En total, 21 equips diferents i 70 voladors professionals, vinguts tant d'Empuriabrava, de diferents llocs d'Europa -com el principat de Mònaco- o de més enllà de l'Atlàntic.

Entre avui i demà, els diferents voladors participaran en alguna de les tres modalitats en què s'ha subdividit el torneig. L'objectiu és fer-se amb el podi en alguna de les tres categories: vol en formació, vol en formació vertical i vol dinàmic entre dues persones.


Figures a l'aire

El vol en formació és l'art de fer figures a l'aire. Aquí, els quatre membres de l'equip que entrin dins el simulador disposen de 35 segons per executar les seves formacions. Cada figura és un punt i, en total, es fan deu rondes per equip. Guanya qui n'aconsegueix fer més.

El vol en formació vertical és una variant de la primera modalitat. En aquest cas, però, els quatre voladors han de fer la figura geomètrica en posició vertical (amb el cap enlaire o bé cap per avall). El sistema de puntuació és el mateix que en l'anterior disciplina. Aquesta és la modalitat que reuneix l'elit dels voladors, alguns dels quals acumulen més de 10.000 salts en la seva trajectòria.

Per últim, el vol dinàmic entre dues persones és la disciplina que, per primer cop, s'introdueix en una competició internacional de vol indoor. Aquesta modalitat ha aparegut com una evolució de vol en túnels del vent i simuladors. Es fa servir el màxim espai de la cambra de vol per crear moviments i coreografies creatives. A Empuriabrava, es faran cinc rondes d'un minut i mig cadascuna, i una sisena de lliure.

Els 'Wind Games 2014' han arrencat aquest divendres i arribaran al seu punt àlgid demà al matí, quan es faran les semifinals i les finals. El lliurament de guardons es farà a la tarda. En total, es repartiran 37.000 euros en premis i hores de vol per als guanyadors.

Entre els equips hi ha autèntics números 1 mundials, com ara els americans Airspeed i els francesos Team 4Speed (actuals campions del món de paracaigudisme). Als 'Wind Games 2014' també hi prenen part equips amb seu a Empuriabrava.

Un d'ells és el Babylon. Van començar a competir el 1998, han estat set vegades campions mundials de paracaigudisme i els seus membres, de diferents nacionalitats, tenen més de 80.00 salts d'experiència a les seves espatlles. L'altre és Empuriagatas, l'únic equip femení que competeix a la disciplina de vol en formació lliure.