Neix a Olot el Garrotxinàrius, germà petit del festival Tradicionàrius de Barcelona

El Pont d'Arcalís i els italians Terminal Traguetti actuaran el pròxim 25 de gener

L'Insitut de Cultura de la Ciutat d'Olot, Ofolk i el Centre Artesà Tradicionàrius han decidit unir-se per organitzar el que han anomenat Garrotxinàrius, una jornada de música i dansa folk que es farà per primer cop el dia 25 de gener amb tallers, un sopar i un concert-ball a la sala El Torín. Els músics que obriran aquesta primera edició seran El Pont d'Arcalís i els italians Terminal Traguetti.

Els organitzadors volen que esdevingui un punt de trobada per a totes les persones i entitats de la comarca i de fora interessades en el folk i combinar una jornada de música amb formació. Les entrades van des dels 8 euros fins als 25 euros. El primer Garrotxinàrius es fara el dissabte 25 de gener, a la sala El Torín. A les quatre de la tarda començaran els tallers, de la mà d'El Pont d'Arcalís i un altre dels Terminal Traghetti. Seguidament, es farà un sopar popular -amb la participació de l'entitat GREDA- i a les deu de la nit començarà el concert ball amb els mateixos grups responsables dels tallers.

Els organitzadors- Ofolk, Institut de Cultura d'Olot (ICCO) i Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) - han explicat que els tallers són aptes per a tothom, hagin o no ballat abans i que, durant el ball-concert, hi haurà una persona que coordinarà les danses per facilitar la participació activa dels assistents. Els qui ho prefereixin també podran seguir-ho des de l'espai reservat amb cadires.


 
Jordi Fàbregas, responsable del Centre Artesà Tradicionàrius, organitzadors del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, ha destacar la importància d'extendre l'essència del Tradicionàrius pel territori per tal de crear més plataformes d'expansió de la música i la dansa d'arrel. La voluntat dels organitzadores és que tingui continuïtat en el futur i que es converteixi en un punt de trobada de totes aquelles persones i entitats de la comarca de la Garrotxa i també de fora interessades en el gènere folk. La idea és convidar formacions del país i de fora.

Les entrades van des dels 8 euros dels tallers i fins a 25 euros -23 euros si és venda anticipada- on s'inclou sopar i ball a banda d'altres opcions.

Aquesta setmana, la capital de la Garrotxa ha donat a conèixer una altra iniciativa cultural, com és el cicle de jazz, Jazz Olot, que durarà tot l'any i que s'organitza amb la col·laboració de la sala Jamboree de Barcelona. També es farà a la sala El Torín.