Tres detinguts per cultivar marihuana valorada en 13.500 euros

Es trobava en una nau industrial d'Avinyonet de Puigventós

Nova plantació de marihuana descoberta a l'Alt Empordà. Els detinguts són tres homes d'entre 23 i 41 anys, de nacionalitat espanyol i veïns de Roses i Figueres. Els Mossos d'Esquadra els van detenir el 8 de gener com a suposats autors d'un delicte contra la salut pública. Després de passar a disposició judicial el dia 9, van quedar en llibertat provisional.

El dia de la detenció, els mossos van saber que en nau industrial del polígon 'La Timba' de la població d'Avinyonet de Puigventós hi havia un possible cultiu de plantes de marihuana.

La policia es va dirigir al lloc i va comprovar que des de l'exterior de la nau se sentia una forta olor de marihuana. Mentre la patrulla inspeccionava l'exterior de la nau, de l'interior va sortir una furgoneta amb dos ocupants. Els agents els van aturar i van comprovar que eren dos operaris que acabaven d'efectuar unes reparacions al lloc.

Seguidament, els mossos es van posar en contacte amb l'encarregat de la nau, el qual no va tenir inconvenient en mostrar-los l'interior de l'empresa. Dins l'edifici, els agents van descobrir una sala annexa on hi havia una estança habilitada i preparada per al cultiu de plantes de marihuana.

Durant l'actuació els mossos van localitzar tres persones que es trobaven al lloc realitzant tasques de manteniment de la plantació i van comissar 693 plantes de marihuana, diversos calefactors, aparells per mesurar, ventiladors, bombones de butà i làmpades, entre altres. Els agents van detenir els tres responsables del cultiu.

Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents, les plantes comissades estarien valorades en uns 13.500 euros.