La sala Jamboree de Barcelona s'alia amb Olot

Programaran un cicle de jazz a la ciutat durant tot l'any

Acostar el jazz a nous públics amb propostes de nivell i en un ambient idoni. Aquest és l'objectiu del nou cicle que Olot estrenarà el 17 de gener. És una iniciativa pionera ja que és la primera vegada que la històrica sala Jamboree de Barcelona compartirà alguns dels artistes escollits en la seva programació per portar-los a la sala El Torín d'Olot. "Les nostres propostes diàries a vegades queden limitades pel propi club i poder-los compartir a altres llocs del país és una satisfacció plena", assenyalava aquest matí el director artístic del Jamboree, Pere Pons, que es felicitava per haver pogut participar en la iniciativa.

Els músics escollits per donar el tret de sortida són el Motis-Chamorro Quintet, "la joia de la corona", segons paraules de Pons, que ha subratllat la capacitat d'aquesta formació per obrir la música jazz a un públic molt ampli, d'aquí i també a fora. Durant el concert, s'intercalaran antics temes amb alguns de nous i amb un convidat especial, Jean Pierre Derouard, bateria i també trompetista que farà el seu particular homenatge a Louis Armstrong. Així ho ha avançat el mateix Joan Chamorro i Andrea Motis en un tastet que han ofert aquest dimarts en el marc de la presentació del cicle.

La nord-americana Carla Cook i el seu quartet (15 de març) i Myriam Swanson (17 de maig) completen els primers mesos de programació del nou cicle que continuarà el mes de tardor amb noves propostes. Des de l'Ajuntament d'Olot s'ha volgut apostar per un cicle estable durant tot l'any fent especial èmfasi en la qualitat dels artistes i per això, segons paraules del regidor de Cultura, Josep Berga, van decidir "anar a buscar els millors" i trucar la porta a la sala Jamboree, que de seguida es va sumar a la iniciativa.


 
La idea del cicle és convertir la sala El Torín en un ambient adient per a escoltar música jazz en directe i per això els assistents podran prendre alguna copa i gaudir de la música al mateix temps. La sala té un aforament de més de 700 localitats però la xifra de seients serà menor per tal de crear una atmosfera idònia.

Les entrades costaran 12 euros -10 euros si es compren de forma anticipada-. Es poden adquirir per Internet, a la taquilla del Teatre i a Can Trincheria i una hora abans del concert a la mateixa sala.