Jutgen un lladre multireincident per un assalt en una casa de Vilafant

L'acusat, Marcos Foraster, nega l'acusació i diu que el dia del robatori estava "en algun lloc drogant-se"

L'Audiència de Girona ha jutjat un lladre multireincident acusat de robar en una casa de Vilafant (Alt Empordà) el 24 de novembre del 2012. El suposat lladre s'enfronta a 6 anys de presó per un delicte de robatori amb força en casa habitada amb un agreujant de reincidència.

Segons l'acusació pública, aquell vespre Marcos Foraster va aprofitar que no hi havia ningú a la casa, situada al carrer Lleida, per entrar a robar. Mentre regirava l'interior del domicili, el propietari i el seu fill menor d'edat van arribar a casa i el van enxampar.

El lladre va fugir corrent però el menor el va poder veure i identificar. Foraster nega l'acusació i diu que el dia el robatori estava "en algun lloc drogant-se".

L'acusat té quatre sentències fermes per altres robatoris i està en presó complint condemna. Aquest dimarts s'ha tornat a asseure a la banqueta dels acusats de la secció tercera de l'Audiència de Girona per un altre robatori, pel qual s'enfronta a una pena de 6 anys de presó. La defensa, encapçalada pel lletrat Toni Quera, demana l'absolució.  

Segons l'acusació pública, cap a les set del vespre del 24 de novembre del 2012 l'acusat va saltar la tanca d'una casa situada al carrer Lleida de Vilafant i amb un objecte punxant va forçar una porta per entrar dins el domicili. Un cop dins, va regirar la casa agafant diversos objectes com joiers o ampolles de perfum.  

Mentre el lladre encara buscava objectes de valor, el propietari de la casa, juntament amb el seu fill menor d'edat, van tornar a casa. Segons han explicat al judici, quan van arribar van veure que una llum de la casa estava oberta i van veure passar una ombra per davant la finestra del pis superior.  

Immediatament van trucar els Mossos d'Esquadra i van anar a avisar els veïns per avisar "que hi havia un intrús a casa", ha explicat el propietari de la casa. Aleshores, mentre el menor anava a buscar els veïns, el pare va rodejar la casa i des del jardí va veure com el lladre saltava des del segon pis al carrer per fugir.  

Per evitar que s'escapés, el fill juntament amb uns veïns van córrer darrer seu. En el judici el fill menor d'edat ha explicat que li va arribar a veure la cara però que l'home va aconseguir fugir. Abans, però, va llançar la motxilla que duia i van poder recuperar els objectes que havia robat.  

El menor va reconèixer el suposat lladre amb una fotografia que li van mostrar els Mossos d'Esquadra. "Era el que més s'assemblava a qui jo havia vist", ha explicat. Per això, dies després el van detenir i el van acusar del robatori.  

Al judici, Marcos Foraster ha negat els fets i ha assegurat que "mai" ha entrat a robar en cap casa. "Sí que he robat, però d'altres maneres perquè necessitava diners per drogues", ha explicat l'acusat que ha referit un llarg historia de drogodependència. De fet, ha assegurat que el dia dels fets es devia estar drogant "a casa o a casa d'algú".  

El judici ha començat aquest dimarts però ha quedat suspès fins la setmana vinent perquè per problemes amb la citació judicial no han arribat a declarar un doctor que ha d'acreditar l'addicció a les drogues de l'acusat ni tampoc un agent dels Mossos d'Esquadra que va participar en la seva detenció.