Tres detinguts per oferir contractes ficticis i així cobrar de l'atur

En total, l'operació s'ha tancat amb 422 arrestats a tot l'Estat

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones a Barcelona i una a Girona acusades de formar part d'un entramat que oferia contractes ficticis a persones interessades en cobrar el subsidi d'atur, regularitzar la seva situació a l'Estat o accedir a beneficis penitenciaris, com el tercer grau. En l'operació, anomenada 'Relisto', s'han detingut 422 persones d'arreu de l'Estat.

L'inici de les investigacions es van centrar en un ciutadà de Jerez de la Frontera, que estava creant empreses fantasma en què hi posava com a administradors únics toxicòmans amb múltiples antecedents penals i que cobraven per figurar-hi. L'entramat va arribar a muntar deu empreses amb gran quantitat de treballadors amb nòmina.

Arran de les investigacions, els agents van detectar que les societats no complien amb els pagaments i que no tenien ingressos ni despeses en béns i serveis. Els treballadors que s'hi donaven d'alta abonaven quantitats econòmiques en funció de les seves necessitats.

L'empresa ho justificava pel cost que té per a una empresa tenir un treballadors però els seus responsables s'embutxacaven aquestes quantitats que mai arribaven a l'administració.

La Guàrdia Civil calcula que l'entramat podria haver defraudat 2,6 milions d'euros.