Esperen reflotar avui el pesquer sinistrat a les Illes Formigues

Ahir els submarinistes només van aconseguir extreure el sostre de la cabina del vaixell

Des de les nou del matí d'aquest dissabte, submarinistes de l'empresa reflotadora contractada per l'asseguradora del pesquer 'Nuevo Río Verde' i de Salvament Marítim treballen per reflotar completament el pesquer que el passat dimecres es va enfonsar a les Illes Formigues. Aquest divendres, els treballadors només van aconseguir extreure el sostre de la cabina del vaixell.

Des de Salvament Marítim esperen poder reflotar l'embarcació durant aquest dissabte i intentaran portar-lo al port de Palamós. El principal problema és que la xarxa del vaixell s'ha quedat enredada al voltant del pesquer i els submarinistes van tenir feina aquest divendres per poder desfer-ho i preparar el vaixell per ser reflotat.

Després de l'accident, dimecres passat al voltant d'un quart de vuit del matí, el vaixell va quedar submergit per la popa, mentre que la part de proa va quedar fora de l'aigua. No obstant això, aquest passat divendres, el pesquer va quedar completament submergit. Durant tot el dia d'ahir, submarinistes de l'empresa reflotadora contractada per l'asseguradora del vaixell i de Salvament Marítim van avaluar i intentar reflotar l'embarcació que es troba a uns quatre metres de profunditat i amb una pendent molt a prop.  


Tot i els treballs, els submarinistes només van aconseguir extreure el sostre de la cabina del vaixell i, en principi, esperen que aquest dissabte es pugui recuperar tota l'embarcació i portar-la al port de Palamós. El principal problema amb què batallen els experts és la xarxa de pesca d'encerclament de l'embarcació que s'ha quedat enredada amb el vaixell. D'altra banda, l'ajuntament de Palamós manté en actiu el Pla especial per contaminació d'aigües ja que l'embarcació encara deixa anar petites quantitats de carburant.