La Costa Brava i el Pirineu de Girona promocionen els càmpings

Una quinzena d'establiments es promocionaran a la CMT d'Stuttgart

Del 10 al 19 de gener, l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme i l'Associació de Càmpings de Girona participen a la fira de turisme i càmpings més important d'Europa: la CMT d'Stuttgart, a Alemanya. Aquesta fira rep anualment més de 210.000 visitants i enguany ha escollit la Costa Brava i el Pirineu de Girona com a destinació turística convidada.

A la fira hi assisteixen una quinzena de càmpings gironins que tindran un espai especial dins l'estand de Catalunya. També està prevista l'actuació de la GiOriquestra i la cantant Nina, degustacions de productes gastronòmics del territori i l'actuació del grup medieval Els Berros de la Cort.

La Costa Brava i el Pirineu de Girona assisteixen com a destinació turística convidada en aquesta important fira dedicada als càmpings. Per això, s'han convidat una quinzena d'establiments gironins que tenen un espai especial dins l'estand de Catalunya. Es tracta dels càmping Aquàrius, Las Dunas, La Ballena Alegre 2, Bassegoda Park, Cala Gogó, Las Palmeras, Bella Terra, Cala Llevadó, Vell Empordà, Delfín Verde, Salatà, Illa Mateua, Internacional de Calonge, Àmfora i Neus.

El vespre de divendres 10 de gener, l'ADAC (l'associació automobilista amb més socis d'Alemanya) ha organitzat la cerimònia anual de lliurament de premis per la qualitat als millors càmpings internacionals. Els càmpings gironins hi seran presents ja que es troben entre els guardonats. En aquesta cerimònia està prevista l'actuació de la cantant Nina.

La tarda de dissabte 11 de gener es donaran a conèixer dades estadístiques de l'activitat dels càmpings a la demarcació i del perfil del turista alemany a Catalunya, en el decurs de la presentació que la destinació convidada oferirà a mitjans de comunicació alemanys. En aquest acte està prevista la participació del president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme, Joan Giraut, la directora del Centre de Promoció de l'Agència Catalana de Turisme a Alemanya, Montserrat Sierra, i el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra.

Per al dissabte també està prevista l'actuació de la GiOrquestra i la cantant Nina. També es duran a terme activitats de dinamització cultural a càrrec del grup medieval Els Berros de la Cort, i degustacions de productes gastronòmics del territori, a més d'un concurs d'Instagram adreçat als visitants.

Un espai propi per als càmpings gironins

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l'Associació de Càmpings de Girona disposaran d'un espai propi a l'estand de l'Agència Catalana de Turisme de la CMT, des d'on oferiran informació relacionada amb l'oferta turística de natura i turisme actiu i cultural, de gastronomia i d'esdeveniments que la destinació ofereix als visitants per la temporada 2014.

Les comarques de Girona són les primeres en establiments i places de càmping -fins i tot sobrepassen els hotels-, amb una oferta consolidada estable i d'alta categoria en relació amb les províncies competidores de l'Estat. Disposen d'un total de 75 establiments, 119.308 places i 4.020 bungalous. Els càmpings gironins han rebut premis i guardons de gran prestigi per part de la DCC, ADAC, ANWB o la guia Alan Rogers, els quals posicionen i avalen la qualitat de les infraestructures, els equipaments i els serveis de gran qualitat que ofereixen.

Els càmpings acumulen més de trenta segells de qualitat mediambiental i internacionals ISO14001, EMAS i Q que afegeixen valor als establiments i a la destinació.