Torna el Girona10 més solidari que mai

Es donarà part de la recaptació al Banc dels Aliments

El Girona10 va ser una experiència innovadora per promocionar la ciutat i ajudar a omplir hotels i restaurants el darrer cap de setmana de gener, unes dates difícils per incentivar el consum i el turisme. La primera experiència va ser tot un èxit i el segon any va continuar creixent, amb més de 25.000 persones inscrites al sorteig.

Enguany, l'Ajuntament de Girona i l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial -impulsora de l'esdeveniment- han volgut donar un caràcter solidari a la iniciativa. Per això, animen els clients que ompliran restaurants i hotels a destinar un euro al Banc dels Aliments. Enguany, la cita s'ha batejat amb el nom 'Girona10+1'. Segons ha explicat el president de l'Associació Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, la donació serà voluntària i pot superar aquest euro si així es desitja.

Nicolazzi ha explicat que situaran a tots els establiments que participen de la iniciativa unes caixes precintades on els clients podran dipositar una butlleta o bé amb els diners en efectiu o bé amb les dades del compte o la targeta on volen que se'ls descompti aquest euro, o la quantitat que desitgin. Un cop s'acabi el cap de setmana, es farà recompte de tots els diners i es donaran al Banc dels Aliments perquè compri aquells aliments que necessiti.

Des del Banc dels Aliments, el seu president, Frederic Gómez, ha agraït el gest i ha reconegut que els calen recursos per comprar aquells aliments o productes que no arriben directament per les ajudes de la Unió Europea. Segons ha explicat, durant el 2013 van repartir més de dues tones d'aliments entre 42.000 beneficiaris, una quantitat que considera que és insuficient per afrontar les necessitats actuals.

Bitllets de TAV a deu euros

En la tercera edició de l'esdeveniment turístic es sortejaran més de 1.200 places hoteleres i 15.000 menús a deu euros oferts per 42 restaurants. Aquells que vulguin optar al sorteig s'han d'inscriure al web www.girona10.net. Segons ha explicat Nicolazzi, encara no s'ha fixat la data del sorteig i hi ha temps per apuntar-s'hi fins a les 23.59 del 14 de gener.

A banda de les nombroses activitats que es programaran durant el cap de setmana, la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, ha explicat que han tancat un acord amb Renfe que posarà un TAV a primera hora del dissabte amb 450 places a només deu euros. L'horari del tren, que tornarà al vespre, encara està per fixar. D'altra banda, també s'ha acordat també posar a la venda un miler de places des de Madrid i Saragossa amb descomptes que poden arribar al 70%.

Pel que fa a la vessant comercial, un total de 35 establiments s'han sumat a la iniciativa i, a banda de les rebaixes, oferiran descomptes addicionals del 10%. El Mercat del Lleó també organitza activitats i obrirà en horari nocturn el dissabte. També s'oferiran entrades a deu euros per a concerts del festival Strenes i el Girona FC també donarà invitacions als participants en l'esdeveniment, aquells que llueixen la polsera blava.

L'alcalde, Carles Puigdemont, ha destacat que en només dues edicions aquesta experiència ja s'ha consolidat i ha inspirat d'altres ciutats. A més, ha dit que més enllà de la promoció que es pot fer durant el cap de setmana, el Girona10 serveix "de ganxo que posa gasolina" a la promoció turística al llarg de tot l'any.