72 cinemes catalans oferiran projeccions a menys de 4 euros els dimecres

La industria cinematogràfica llança la iniciativa 'Miércoles al Cine' amb preus reduïts

Les principals associacions de la industria del cinema, productors (FAPAE), distribuïdores (FEDICINE) i exhibidors (FECE) amb el suport de l'ICAA llençaran la nova iniciativa 'Miércoles al Cine' amb preus reduïts als cines que s'han sumat a la iniciativa. Aquesta es portarà a terme cada dimecres des d'aquest 15 de gener fins el 15 d'abril i sorgeix arrel de l'èxit de la Festa del Cine. A Catalunya s'han adherit a la proposta 72 cinemes.

Pel que fa al preu, la cadena Yelmo Cines o Cinesa han anunciat que farà pagar per entrada els dimecres dins la promoció 3'90 euros, un preu que podrà variar segons el cinema. Els productors, distribuïdors i exhibidors han assenyalat que seran les sales de cine les que oferiran als espectadors "de forma lliure i individual" un preu especial "molt atractiu per als consumidors convertint el dimecres en un dia de referència per a gaudir d'una pel·lícula en pantalla gran".

La idea sorgeix, han explicat, després del recent èxit de la Festa del Cine i com a conseqüència "de l'esforç" que vol fer la industria per "adaptar-se a la demanda del mercat i fomentar l'assistència a les sales de cine". "Amb aquesta iniciativa es vol arribar a un públic que va demostrar que durant la última edició de la Festa del Cine té ganes de consumir cine en pantalla gran i a la vegada és molt sensible al preu de l'entrada de cinema", han assenyalat a través d'un comunicat.

De moment, s'han adherit ja a la iniciativa 306 cines, dels quals 72 són de Catalunya. Tot i això, s'espera encara que més cines se sumin a la iniciativa.

Així mateix, també s'ha anunciat que després de l'èxit de la Festa del Cine es preveu organitzar-ne dues més aquest any, una per semestre.