ERC Girona demana que es debati la implantació de les zones verdes a la Taula de Mobilitat

Maria Mercè Roca considera que els nous aparcaments demostren la manca d’alternatives clares a nivell de ciutat

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Girona, després dels primers dies de la posada en funcionament de les zones verdes a la ciutat, considera que la seva implantació ha estat una mesura precipitada, que ha agafat a veïns i a visitants per sorpresa. Per ERC, no és lògic que la implementació de les noves zones verdes a la ciutat s’hagi fet sense haver-se acabat el Pla de Mobilitat, ja que estan incloses dins d’aquest.  
 
L’alcaldable d’ERC per Girona, Maria Mercè Roca, explica que ‘aquesta implantació és una demostració que no hi ha alternatives clares a nivell de ciutat, i els aparcaments dissuasoris són poc segurs’.  Per ERC, cal més fermesa per evitar que la zona de la Devesa es converteixi en un aparcament alternatiu.
 
Maria Mercè Roca considera fonamental que hi hagi ‘un debat sobre com han de ser les zones d’aparcament a la ciutat, en una sessió oberta de la Taula de Mobilitat, i que es faci amb una perspectiva àmplia, tenint en compte una visió a gran escala de tota la mobilitat a nivell de ciutat’.
 
Pels republicans, aquest tipus de mesures són les que s’haurien de consultar a la ciutadania a través de processos participatius. Cal recordar que fa poc es va fer un consulta ciutadana sobre els pressupostos participats de barris, i per tant, es podria haver aprofitat per demanar la opinió als ciutadans sobre la implantació de les zones verdes i blaves a la ciutat.