Detenen dos homes que traficaven amb droga des d'un bloc de pisos de la Jonquera

Els mossos van localitzar 525 plantes de marihuana amagades en una masia de Taravaus

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 28 i 31 anys - de nacionalitat marroquina i veïns de la Jonquera- que traficaven amb substàncies estupefaents des d'un bloc de pisos d'aquest poble de l'Alt Empordà. Els agents van poder-ho comprovar després que un dels detinguts oferís cocaïna als agents que anaven de paisà.

Mentre es produïa l'actuació policial, els mossos van veure com un home llançava una bossa de plàstic des del balcó amb droga valorada en més de 52.000 euros. En una altra actuació, els agents van descobrir 525 plantes de marihuana amagades dins d'una masia llogada a Taravaus. Els agents van detenir al llogater i l'arrendador per un delicte contra la salut pública.

La primera actuació es remunta a la tarda del passat 27 de desembre quan els Mossos d'Esquadra van localitzar una plantació de marihuana en una masia llogada del nucli de Taravaus, a Vilanant, l'Alt Empordà. Els agents van localitzar el propietari del mas, el qual els va facilitar l'entrada a l'immoble. A l'interior de la masia van localitzar diverses estances amb instal·lacions de llum i ventilació preparades per cultivar plantes. També hi van localitzar 525 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement. En aquest cas, els agents van imputar tant al llogater com a l'arrendador un delicte contra la salut pública.

Amb antecedents policials

D'altra banda, la segona actuació es va realitzar el passat 29 de desembre a la Jonquera. Segons han explicat fons policials, els agents van tenir coneixement que en un bloc de pisos d'aquesta localitat s'estaria venent substàncies estupefaents. Mentre realitzaven un dispositiu de vigilància de paisà, un home es va apropar als agents i els va oferir cocaïna. Els mossos es van identificar coma policies i el van detenir. L'home portava dos embolcalls amb cocaïna i 190 euros en bitllets fraccionats.

Mentre es produïa l'actuació policial, els agents van veure com des d'un dels balcons de l'esmentat edifici, un home llançava de manera dissimulada una bossa de plàstic amb diverses substàncies estupefaents. Per aquest motiu, una patrulla es va adreçar al domicili i va detenir l'home per un delicte contra la salut pública. Els agents van constatar que dins la bossa hi havia uns 1.100 grams de marihuana, 190 grams de cocaïna i 592 grams d'heroïna. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents la droga estaria valorada en més de 52.000 euros.

Els dos detinguts, amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el passat 31 de desembre que va decretar presó pel detingut que havia llançat la bossa amb les substàncies i llibertat amb càrrecs per l'altre detingut.