Un helicòpter equipat amb un escàner ha detectat gran quantitat de metall a un punt a 16 quilòmetres de la costa, darrera de les illes Medes. La gran massa de ferro podria correspondre a l'ultralleuger que diumenge 22 de desembre va desaparèixer a la zona de Pals amb dues persones a bord. Familiars d'un dels desapareguts han aportat tant aquest helicòpter com un vaixell a l'operatiu de recerca, que coordinen els Mossos d'Esquadra. Ara, després de la descoberta, cal però que els submarinistes dels mossos baixin a les profunditats per comprovar de prop quin tipus de restes són. La massa de metall es troba a uns 150 metres de profunditat.
L'ultralleuger va enlairar-se de l'aeròdrom de Pals diumenge 22 de gener al migdia amb una instructora de vol i un alumne a bord. L'aparell havia de retornar a les cinc de la tarda però no ho va fer i, a partir d'aquí, es va posar en marxa un operatiu per trobar l'ultralleuger i conèixer en quin estat estaven els dos ocupants.
Des de llavors, la recerca s'ha centrat a la zona de les illes Medes -on un altre ultralleguer ha assegurat a la policia que va veure una aeronau amb les característiques de la desapareguda- i també a les Gavarres i els massís del Montgrí, sempre sense èxit. Després de cinc dies de recerca, i sense trobar cap rastre de l'aparell, la recerca activa es va suspendre, tot i que els mossos han continuat fent passades aleatòries amb helicòpter i també s'han alertat pescadors i clubs nàutics perquè avisin si troben algun indici (roba o peces del fusellatge).
A l'operatiu de recerca la família de l'alumne ha aportat recursos propis. Es tracta d'un helicòpter equipat amb escàner i també un vaixell. Gràcies a l'helicòpter, s'ha pogut detectar un punt situat a 16 quilòmetres de la costa -per darrera de les illes Medes- i a 150 metres de profunditat on l'escàner alerta que hi ha una gran massa de metall.
Immersions per comprovar les restes
Segons fonts dels mossos, els investigadors no descarten que es pugui tractar de l'ultralleuger desaparegut. Per això, membres de la Unitat de Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra faran immersions al llarg del matí d'avui per veure les restes de prop. El fet que es trobin a gran profunditat -a uns 150 metres- dificulta l'accés fins a la zona.