La Cavalcada de Reis de Girona allarga 400 metres el recorregut

L'edició d'enguany comptarà també amb un espai per a ciutadans amb mobilitat reduïda

L'organització de la Cavalcada de Reis de Girona ha decidit allargar 400 metres el seu recorregut de manera que, a diferencia dels anys anteriors, arribarà fins al carrer Emili Grahit per girar seguidament al carrer Balmes i enllaçar amb Joan Maragall. El propòsit de la mesura és evitar l'acumulació de públic sobretot "tenint en compte que la Cavalcada cau en diumenge i és possible que rebem, igual que l'any passat, públic de fora la ciutat", segons ha remarcat el president de la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, Narcís Reixach. Així mateix, l'edició d'enguany ha reforçat la seguretat dels assistents i comptarà també amb un espai a la plaça del Vi per a ciutadans amb mobilitat reduïda.

La tinenta d'alcalde i regidora de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, ha agraït especialment la Confraria l'organització de la Cavalcada ja que "sense ells seria impossible dur-la a terme" i ha explicat que enguany "s'ha donat especial prioritat a la seguretat" i és per aquest motiu que s'han aprovat noves mesures en el Pla d'Autoprotecció per minimitzar els riscos de l'activitat i concretar l'organització i l'actuació en cas d'emergència en coordinació amb la Policia Municipal de Girona. Algunes de les mesures especificades seran, per exemple, situar davant de cada roda de les carrosses dels Reis Mags d'Orient un patge que vetlli perquè cap persona pugui prendre mal en el moment de recollir caramels.

En aquesta edició, també milloraran significativament els aspectes d'accessibilitat. Madrenas ha apuntat que s'habilitarà un espai delimitat a la plaça del Vi per què aquelles persones amb problemes de mobilitat reduïda puguin gaudir també de l'espectacle.

La Cavalcada dels Reis, que comptarà amb 328 participants i repartirà 1,5 tones de caramels, s'iniciarà a les 18.30 h des del Passeig del General Mendoza i realitzarà el següent recorregut pels carrers d'Ultònia, Migdia, Emili Grahit, Balmes, Joan Maragall, plaça de Pompeu Fabra, Gran Via de Jaume I, avinguda de Sant Francesc, lateral nord de la plaça de Catalunya, plaça de Jacint Verdaguer, pujada del pont de Pedra i plaça del Vi. El Campament Reial situat als Jardins de la Muralla estarà obert de les 16.45 a les 18 h.