Uns 250 banyistes donen la benvinguda a l'any nou

La participant més jove ha estat una nena de 4 anys i la de més edat, una anciana de 93

Hi ha moltes formes de donar la benvinguda a l'any nou. Els més noctàmbuls surten fins a altes hores de la matinada, els més matiners -o els qui encara no han acabat la festa- veuen sortir els primers rajos del sol des de llocs com el Cap de Creus i d'altres prefereixen entrar al 2014 amb una capbussada al mar.

A Sant Feliu de Guíxols, ja fa setze anys que es porta a terme aquesta particular iniciativa, impulsada pel Club Aquàtic Xaloc i el centre excursionista Montclar. En un principi, eren només un grup d'amics que es trobava cada 1 de gener per banyar-se al mar. Però avui dia aquesta remullada ja compta amb centenars de participants (i el mateix número de curiosos que s'ho miren des del passeig).

Aquest 2014, unes 250 persones s'han concentrat a la sorra de la platja per prendre-hi part. Al punt de la una del migdia, tots han fet una remullada al mar. L'organització ha instal·lat tres boies a distàncies diferents de la sorra (des dels 10 metres fins gairebé els 50) i les ha decorades amb motius nadalencs (un Santa Claus i dos arbres). Així, tant aquells més fredelucs com els més valents han pogut tocar-ne una o altra abans de fer la volta i tornar cap a la sorra.

Vent de garbí i l'aigua, a 13ºC

Com és habitual, el primer bany ha comptat amb participants de totes les edats. El més petit, una nena nascuda el 2009; el més gran, una anciana de 93 anys, la Maria Roca, que no s'ha perdut cap de les últimes edicions. Tot i que avui fes sol, els banyistes han hagut de desafiar el vent de garbí que s'ha girat i la temperatura a la qual es trobava l'aigua, només a 13 ºC.

Després, de retorn a la sorra, els banyistes s'han pogut reconfortar amb brou o xocolata calenta. I per a aquells que encara tenien ganes de xerinola, l'organització també ha repartit cava.

El primer bany de l'any també se celebra en altres punts de la costa catalana, com per exemple a la platja de la Barceloneta o bé a les tarragonines de Torredembarra i Altafulla.