Judici per violar la filla durant catorze anys i deixar-la embarassada quatre cops

Junts van tenir una filla amb una disminució psíquica del 80%

L'Audiència de Girona jutjarà un pare acusat de violar la seva filla durant catorze anys. Segons el fiscal, l'acusat va començar a abusar de la nena quan tenia només 6 anys i tres anys després, a partir dels 9, la va començar a violar sistemàticament. Les agressions es van allargar fins que la víctima en va complir 23.

Com a resultat de les violacions, la noia es va quedar embarassada quatre vegades, dues de les quals essent menor. En tres ocasions, la víctima va avortar però als 18 anys va donar a llum una nena, que va néixer amb una disminució psíquica del 80%. El fiscal acusa el processat, Manuel Muñoz, d'un delicte continuat d'agressió sexual i demana que el condemnin a 15 anys de presó.

Segons recull l'escrit de qualificacions provisionals del ministeri fiscal, Manuel Muñoz era un bomber que combinava la seva feina com a funcionari amb la de transportista. L'acusat vivia amb la seva dona i els fills que tenien plegats, entre ells una nena menor d'edat. Al llarg dels anys, la família es va traslladar sovint de població, però sempre van viure en municipis de les comarques gironines. La fiscalia recull que quan la nena tenia 6 anys l'acusat va començar a abusar sexualment d'ella.


"Quan arribava de matinada al domicili familiar, aprofitant que la seva dona dormia, s'introduïa al llit de la menor i refregava el seu penis entre les cames de la nena fins que ejaculava", relata el fiscal, que exposa que encara que anava begut, el pare tenia "plena consciència" del què es feia. L'acusació pública assegura que els abusos incestuosos es "repetien i prodigaven" dues o fins i tot tres vegades a la setmana, sense que la menor gosés explicar-ho a la seva mare o germans perquè el pare l'amenaçava amb matar-la tant a ella com a la resta de la família.

Les amenaces i els abusos van continuar durant els pròxims tres anys i, segons conclou la fiscalia, quan la víctima va complir els 9 anys, van anar a més. "A partir d'aquell any, va començar a penetrar la nena per via vaginal, amb la mateixa freqüència i circumstàncies", exposa el fiscal que relata que les violacions solien tenir lloc al domicili familiar però a vegades també les cometia al cotxe. La víctima, explica l'acusació pública, continuava guardant silenci per por al seu pare.

Violacions sistemàtiques

L'any 1984, quan la nena tenia 12 anys, la família es va traslladar de domicili i va anar a viure a una altra població de les comarques gironines. "El processat va continuar amb la seva pràctica aberrant de penetrar vaginalment la nena dues o tres vegades per setmana", exposa el fiscal. Això va fer que quan la nena va complir els 15 anys i va començar a tenir la menstruació es quedés embarassada per primer cop del seu propi pare.

El fiscal ressalta que el mateix acusat va procurar que la nena avortés i va anar explicant com a excusa que el responsable de l'embaràs era un jove veí de la localitat. "Això no va impedir que l'acusat continués amb les seves pràctiques sexuals amb la menor", apunta la fiscalia.

L'any següent, el 1988, la família es va traslladar de nou. Aleshores, exposa el fiscal, a més de continuar amb les violacions constants, el pare va començar a obligar la menor a fer-li fel·lacions. Amb 16 anys, la noia es va quedar embarassada per segon cop i, de nou, el seu pare la va fer avortar.

Quan la noia va complir la majoria d'edat, la família se'n va anar a viure a una casa situada al camp en una nova població de la demarcació. La víctima es va tornar a quedar embarassada de l'acusat però, com que ja era major d'edat, el seu pare no la va poder obligar a avortar.

Neix una nena

"En contra de la voluntat i les advertències de mort del processat, que la va arribar a amenaçar amb un ganivet, va decidir seguir endavant amb el seu embaràs", relata el fiscal. El setembre del 1990, la víctima va donar a llum una nena. La petita té una disminució psíquica del 80%.

Tot plegat, narra la fiscalia, no va servir per posar fre al pare, que va continuar violant la noia amb penetracions orals i vaginals assíduament. Això va fer que quan la víctima va fer 19 anys, el pare la va tornar a deixar embarassada. La noia va decidir voluntàriament posar fi a l'embaràs.

Les violacions sistemàtiques es van allargar fins l'any 1994. Aleshores, la víctima, juntament amb la seva filla, la seva mare i els seus germans van decidir anar a viure a l'estranger, a un país europeu. "Van abandonar així el processat, evitant qualsevol represàlia fruit del seu caràcter violent cap a la família", explica el fiscal.

Bomber amb antecedents

Fonts properes al cas han indicat que l'acusat va treballar com a bomber a diversos parcs de les comarques gironines, fins que va deixar la seva plaça de funcionari fa deu anys. Muñoz compta amb diverses condemnes dictades entre els anys 2000 i el 2010 per delictes de lesions, conducció etílica i violència domèstica.

El fiscal l'acusa d'un delicte continuat d'agressió sexual i demana que el condemnin a 15 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que indemnitzi la víctima amb 90.000 euros. Està previst que el cas arribi a judici l'any vinent a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona.