L’Espai Gironès ja ha recollit 36,8 tones de menjar

Han superat la recaptació de l'any passat per aquestes dates

La campanya solidària de Nadal que des del 22 de novembre i fins el 12 de gener impulsa el Centre Comercial Espai Gironès suma 36,8 tones de menjar recollides i ja s’apropa a l’objectiu d’arribar a les 40 tones (10 més que l’any passat). La xifra actual ja ha superat les tones de menjar recollides durant la darrera campanya i s’espera arribar a les 45 tones.

El centre acull durant aquestes festes un gran nombre d’activitats. Ahir, el cor de l’associació Àkan va oferir una actuació a la primera planta del centre, al costat del punt de recollida d’aliments i en el marc de la campanya que es porta a terme amb el lema “Que torni a ser Nadal per a tothom”. Entre les cançons hi havia País Petit, de Lluís Llach, Ens en sortim de Manel i algunes de les Nadales més tradicionals.

També va arribar al Centre Comercial el carter Reial i Sa Majestat el Rei Melcior. Tots els nens i nenes que ho desitgin podran emportar-se una foto amb el Rei Melcior amb l’única condició que portin un quilo de menjar per donar al Banc dels Aliments. El Carter Reial visitarà el centre també avui, el 30 de desembre i el 2,3 i 4 de gener d’11:30 a 13:30h i de 17:20 a 20:00h, i el 31 de desembre i 5 de gener, d’11:30h a 13:30h. Sa Majestat el Rei Melcior visita l’Espai Gironès avui, el 30 de desembre, el 2,3 i 4 de gener, de 17:30h a 20:00h, i el 31 de desembre i 5 de gener d’11:30h a 13:30h.

Amb el lema “Que torni a ser Nadal per a tothom”, la campanya solidària que s’ha posat en marxa al Centre Comercial Espai Gironès, s’ha marcat com a objectiu recollir 40 tones de menjar per al Banc dels Aliments i que puguin ser distribuïts entre la població més necessitada de les comarques de Girona. Els aliments recollits es repartiran per mitjà de 112 entitats benèfiques.

En aquesta ocasió hi ha sis padrins de luxe: es compta un cop més amb la col·laboració del prestigiós cuiner Joan Roca, propietari del celler de can Roca, que torna a cedir la seva imatge per a les diferents accions promocionals; i s’hi sumen cinc padrins més: la cantant Nina, la periodista Gemma Nierga, l’escriptor Josep Maria Fonalleras; el director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer. 
 
L’edició d’aquest any inclou novetats destacades i està sent molt participativa. Entre les opcions per participar hi ha un concurs de micro-relats que es publiquen al Twitter, un concurs de micro-films amb gravacions de vídeos solidaris, la formació de penyes solidàries, i també hi ha la possibilitat de fer-se una fotografia solidària. Hi ha l’opció de portar directament la donació des de casa o d’adquirir a Caprabo els aliments solidaris que es troben en punts senyalitzats. Tot plegat amb la voluntat d’ajudar a les persones que més ho necessiten. Els més petits poden participar a les activitats infantils solidàries.

Com col·laborar

Portar directament la donació des de casa al Punt Solidari. La donació s’afegeix a la bàscula solidària i es pot veure al videowall com el seu pes se suma al total recaptat. Hi ha la possibilitat de fer-se una fotografia al costat del Punt Solidari i aquest gest es transformarà en més aliments pel Banc.

Una  foto solidària. En aquest cas els clients es poden apropar amb el tiquet de compra de l’Espai Gironès al Punt solidari i aconseguir aliments només fent-se una foto.

Una altra opció és adquirir aliments solidaris al Caprabo, als punts senyalitzats i deixar-los al mateix supermercat o portar-los al Punt Solidari. També es pot formar una penya solidària per participar i omplir d’aliments una capsa solidària. Els més petits poden participar a les activitats infantils solidàries i d’aquesta manera el centre dóna aliments al Banc en el seu nom.

Una de les novetats són els micro-relats i micro-films. Es pot escriure un micro-relat solidari amb un màxim de 140 caràcters i enviar-lo al correu espaigirones@multi-mallmanagement.com o imprès al Punt d’Informació, amb el nom edat, telèfon i correu electrònic de contacte. El termini d’entrega s’ha allargat fins el 31 de desembre.

Des de l’Espai Gironès es penjaran els micro-relats al Twitter @ccespaigirones, que ja té prop de 900 seguidors, i entre tots els participants es triarà un guanyador que rebrà un premi solidari. Pel que fa als micro-films, es pot gravar un vídeo solidari d’un màxim de 30 segons i no més de 8MB i enviar-lo fins al 5 de gener al correu espaigirones@multi-mallmanagement.com o entregar-lo directament al Punt d’Informació en suports CD/DVD o memòria USB. Cal no oblidar incloure el nom, edat, telèfon i correu electrònic de contacte en el moment de fer l’entrega. El guanyador també rebrà un premi solidari.