Extingit l'incendi d'una fàbrica en desús de Blanes

El foc, que podria haver estat provocat, ha causat danys estructurals al sostre de la nau

Els Bombers han donat per extingit cap a les tres de la tarda l'incendi que ha cremat en una nau en desús ubicada entre els municipis de Blanes i Tordera, a la carretera GI-600. El foc no ha provocat cap víctima, però ha causat danys estructurals al sostre de la fàbrica. Les causes de l'incendi encara es desconeixen, però "tots els indicis apunten a que ha estat provocat", segons ha informat l'Ajuntament de Blanes. Els Bombers han rebut l'avís cap a la una del migdia. En l'extinció del foc hi han intervingut 22 dotacions de diferents cossos d'emergència.

El foc ha malmès 800 dels 7.700 metres quadrats de la fàbrica. L'estructura ha quedat afectada i els Bombers no permeten l'accés a la nau fins que ho determini l'informe dels tècnics municipals, segons ha explicat a l'ACN el cap de guàrdia dels Bombers, Moises Galán. El foc ha fet malbé les bigues i el sostre.


Nau en desús

L'incendi ha tingut lloc a l'empresa Intorfisa, inactiva i sense maquinària, situada entre Blanes i Tordera, a la GI-600. Els Bombers han rebut l'avís cap a la una del migdia, alertats per la Policia Local de Blanes. Segons un comunicat de l'Ajuntament, "l'espès i intens fum negre era perfectament visible des del centre del municipi, cosa que ha aixecat l'alerta de nombroses persones".

Foc provocat

El comunicat del consistori posa de manifest que "tots els indicis apunten a que ha estat provocat". De fet, un altre foc s'ha iniciat de manera simultània en un antic escorxador en desús i desmantellat situat en una zona pròxima. El mateix Galán ha subratllat que no és normal que s'hagin produït els dos incendis en un espai i temps tan proper.