Detenen un lladre per robar roba de luxe per valor de més de 91.000 euros

És un veí de Besalú de 53 anys, nacionalitat algeriana i amb antecedent

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 53 anys, nacionalitat algeriana i veí de Besalú com a presumpte autor de quatre robatoris amb força a botigues de Girona i Olot. La detenció es va produir el 16 de desembre passat i és el resultat d'una investigació iniciada fa nou mesos arran d'uns robatoris de roba de luxe per valor de més de 91.000 euros.

Durant el dispositiu de vigilància als eixos comercials a les capitals de la demarcació es va poder localitzar a Girona un vehicle sospitós que circulava a poca velocitat mentre l'ocupant observava els establiments de la zona. Durant el registre, es va trobar roba amb les etiquetes i alarmes per valor de més de 9.000 euros juntament amb eines.

El 16 de desembre passat, una dotació de paisà dels Mossos d'Esquadra que participava en l'operatiu de vigilància va detectar un vehicle sospitós que circulava pel centre comercial de Girona a poca velocitat i com si estigués observant els comerços. Els agents van seguir-lo fins a aturar-lo a la plaça Països Catalans i van procedir al registre del vehicle. Al seient de darrera del conductor van trobar diverses eines, algunes feta artesanalment, que solen utilizar-se per cometre fets delictius i obrir diversos tipus de panys. També es va trobar roba sostreta, amb la corresponent etiqueta i encara amb les alarmes posades per valor de més de 9.000 euros.


Posteriorment, els agents van constatar que les peces de roba havien estat sostretes aquell mateix dia d'una botiga de Girona.

Els robatoris comesos

El primer fet delictiu es remunta al 27 de febrer passat, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement d'un robatori amb força en una botiga de roba d'Olot. La propietària va denunciar la sostracció de material per valor d'uns 25.000 euros.

El 17 de novembre passat es va denunciar la sostracció de roba d'una altra botiga d'aquesta mateixa població per un valor de 19.365 euros. Al dia següent, a poca distància de l'anterior, es va produir el tercer robatori de característiques idèntiques, on es van robar peces valorades en més de 23.000 euros.

Davant aquest fets, es va iniciar un dispositiu de vigilància dels eixos comercials de les principals capitals de comarca, que van permetre finalment detenir el presumpte autor dels fets.

El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 18 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.