La Diputació de Girona aprova l'adhesió al Consorci d'Acció Social de Catalunya

El Ple desestima les al·legacions formulades per Èxit Clúster i nou entitats més

La Diputació de Girona ha aprovat aquest dilluns en sessió plenària extraordinària adherir l'entitat al Consorci d'Acció Social de Catalunya. L'ens supramunicipal també n'ha aprovat els estatuts, així com una aportació de 7.500 euros per a l'exercici del 2014. L'acord ha desestimat les al·legacions formulades per Èxit Clúster i nou entitats més el 16 de desembre passat, i ha aprovat definitivament implantar un catàleg de serveis socials que inclouen la la gestió de centres i serveis per a la gent gran i persones en situació de dependència o la gestió de centres i serveis d'atenció a dones víctimes de violència masclista i als seus fills entre d'altres.

També s'ha aprovat establir serveis de consultoria i assessorament en matèria de serveis socials o i altres serveis subsidiaris, complementaris i connexos. Des de la Diputació de Girona es remarca que l'adhesió evitarà que "més de 3.000 persones" deixin de tenir accés als serveis socials, segons fonts de la mateixa entitat.

L'acord que s'ha pres aquest dilluns ratifica el que es va prendre al ple del novembre que estipulava que la Diputació gironina assumia la gestió del Consorci d'Acció Social de Catalunya i adquiria l'empresa pública Sumar.

Els responsables de l'ens indiquen que d'aquesta manera s'assegura la continuïtat dels serveis socials que aquestes entitats ofereixen a més de 3.000 persones. L'acord es va prendre "per evitar la desaparició dels dos organismes" davant la nova legislació estatal, que entrarà en vigor el 2014. Actualment, tenen 233 treballadors, repartits en més de 20 equipaments.

El Consorci es va crear l'any 2008 arran de la iniciativa de diversos ajuntaments, juntament amb la Generalitat. L'ens ofereix els seus serveis a les comarques gironines, però també en altres comarques catalanes.