L'autòpsia revela que l'home atracat a Figueres va morir degut a un fort cop al cap

Els Mossos han obert una investigació per a localitzar els responsables de l'homicidi

L'assalt va tenir lloc aquest dissabte pels volts de la mitjanit a la plaça de l'Estació de Figueres. La víctima era un home d'una cinquantena d'anys, d'origen sud-americà i que vivia a l'Escala (Alt Empordà). Dos homes van dirigir-se cap a la víctima i, amb la intenció de robar-li la cartera, el van empentar i el van fer caure a terra.

Els lladres no van dubtar a l'hora de fer servir la violència per aconseguir el seu objectiu. A conseqüència de l'atac, l'home va quedar estès a terra. Els serveis d'emergències el van intentar reanimar al mateix lloc dels fets i el van traslladar d'urgència a l'Hospital de Figueres, on va morir poca estona després d'ingressar-hi.

L'examen forense, determinant

Com que l'home tenia antecedents de malalties (com ara problemes de coagulació), l'autòpsia ha estat determinant per aclarir les circumstàncies de la mort. L'examen forense, que s'ha fet aquest dilluns, però, no ha deixat lloc a dubtes. L'autòpsia ha conclòs que l'home va morir a conseqüència d'un traumatisme craneoencefàlic, arran del cop que es va donar quan el van fer caure a terra.

El resultat de l'autòpsia, doncs, eleva el cas a un homicidi. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació al voltant dels fets i treballen per localitzar els assaltants. Segons les dades proporcionades per diversos testimonis, es tractaria de dos homes amb trets magribins. Els agents també han agafat les cintes de seguretat d'un establiment proper i analitzen les imatges que van enregistrar per identificar els lladres.