Els hotels gironins preveuen una ocupació del 75% la nit de Cap d'Any

Calculen que els preus poden arribar fins els 100 euros per persona

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona ha donat a conèixer la previsió d'ocupació durant la primera etapa de les vacances de Nadal, que comença aquest dilluns i s'allarga fins al dia 1 de gener. La previsió és que l'activitat sigui similar a la del 2012. Així, el dia de màxima activitat en el cas dels hotels és la nit de Cap d'Any amb una previsió del 75% d'ocupació. L'estadística diu que les estades seran entre una i dues nits i que els preus oscil·len entre els 95 i 100 euros per persona i la nit incloent l'esmorzar. El paquet turístic que més s'està venent és el que inclou un sopar de fi d'any, amb l'allotjament d'una nit i l'esmorzà de l'endemà.

El perfil dels turistes allotjats continua estant predominat per aquells que procedeixen de l'àmbit metropolità, representant un 90% del total, sobretot parelles catalanes de mitjana edat, seguits de famílies amb nens. Pel que fa a les nacionalitats estrangeres, els francesos continuen representant el sector més nombrós.

En l'àmbit de la restauració, que acostuma treballar més amb reserves d'última hora, es preveu una ocupació mitjana del 65%, essent els dies 25 i 31 com els de màxima activitat. El preu mig per persona se situa entre els 80 i 85 euros de mitjana.

Una ocupació de fins al 85% a la Cerdanya i Ripoll

Cal recordar que el percentatge dels establiments d'allotjament turístic oberts a la demarcació de Girona durant les vacances de Nadal és del 60%. El 93% de les places hoteleres es troben als establiments de la Costa Brava, dels quals només un 30% estan oberts.

Tenint en compte aquest percentatge, la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona estima que a les zones de costa hi haurà una ocupació del 30%. A l'Alt Empordà serà del 35%, a la Costa Brava Centre, del 55% i a la Selva Marítima, un 65%.

A la zona de Girona i Radial la previsió d'ocupació és del 50% i a la Selva Interior del 45%. A les zones de muntanya la previsió d'ocupació és del 60% a la Garrotxa i entre el 80% i 85% a la Cerdanya i el Ripollès.

Aquesta federació està formada per deu associacions comarcals i locals: Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Associació d'Hostaleria de Blanes, Associació d'Hostaleria de la Selva, Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, Associació d'Hostaleria del Ripollès, Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, i l'Associació d'Hotels i Càmpings de Cerdanya.

Les deu associacions tenen associats hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa, entre altres. La Federació compta avui amb més de 1.500 empreses federades.