Javi López s'estrena amb una derrota

El Girona FC cau davant el Mallorca i passaran el Nadal a la zona de descens (2-0)

El Girona ha tornat a perdre, aquest cop al camp del Mallorca, i passarà el Nadal a la zona de descens. La pitjor estrena per a Javi López, que substituïa Ricardo Rodríguez a la banqueta blanc-i-vermella, ja que el seu equip no només ha perdut els tres punts sinó que també ha anat mancat d’intensitat. El doblet d’Alfaro, un gol a cada part, ha sentenciat el Girona que, amb moltes baixes, ha tingut problemes per combinar.

Becerra, el millor

En una primera part dominada a plaer pel Mallorca, el Girona s’ha hagut de posar a les mans del seu porter per evitar anar al descans amb un resultat més ampli. El Mallorca, que ha tingut fins a cinc oportunitats clares de gol durant el primer període, ha avisat al minut 7, quan Nsue, des de la banda dreta, ha posat la pilota al punt de penal per a Geijo, que no ha rematat bé.

Becerra respirava tranquil després d’aquesta acció, però ràpidament s’ha vist obligat a posar-se a treballar de valent. Perquè els locals, molt més intensos en atac que els de Javi López, s’han topat amb el porter de Badalona fins a tres cops. La primera, al 16, en una bona rematada d’Álex Moreno. La segona, al 21, en una centrada de Ximo que ha rematat Nsue, però que ha aturat Becerra per tornar a salvar el conjunt gironí. Només dos minuts més tard, el porter ha tornat a intervenir per tercer cop després d’una pèrdua de pilota de Matamala que Thomas ha intentat aprofitar sense èxit gràcies a l’encert d’Isaac.

La lesió d’Iván López quan més patia el Girona ha estat un contratemps per a l’equip, que s’ha vist obligat a fer entrar Moisés i passar Migue al lateral. I, sense gaire temps per assentar-se, en un error de la defensa en un rebuig de Becerra, Alfaro, amb la cama esquerra, ha aprofitat una pilota dins l’àrea per marcar el primer gol del partit al minut 36.

Sense temps per provar sort

Si l’entrenador del Girona volia que després del pas per vestidors el seu equip mostrés una altra cara i s’aboqués una mica a l’atac, ràpidament s’ha adonat que seria difícil. Primer, perquè el Mallorca ha sortit molt decidit a sentenciar –Nsue, al 46, ha estat a punt de fer-ho– i segon perquè, al 49, s’ha trobat amb un penal en contra que Alfaro ha transformat per ampliar diferències.

Un 2-0 que ha estat definitiu, malgrat que el Girona podria haver retallat distàncies en un altre penal –Miño li ha endevinat el costat a Jandro– i el Mallorca ha tingut oportunitats per fer el tercer.