La loteria de Nadal deixa 18.000 euros a Olot i Figueres

Els grans premis ignoren les comarques gironines

Un any més, la grossa de Nadal ha passat de llarg per les comarques gironines. Només Olot i Figueres han pogut pessigar una mica de sort i aconseguir part d'alguns cinquens premis. En concret, l'estanc del barri de Sant Roc d'Olot ha repartit 12.000 euros, en dos dècims que s'han venut electrònicament del número 81156. El propietari de l'establiment, Josep Soy, ha explicat que, segurament, els dècims s'han venut entre els veïns de la zona, un barri obrer de la capital de la Garrotxa. "Estem oberts des de fa quatre anys i des de fa dos que venem loteria, mai m'ho hagués imaginat", ha subratllat el propietari. Des del principi, Soy s'ha mostrat il·lusionat i satisfet d'haver pogut repartir una mica de sort.

"Segurament es tracta d'una o dues persones que han demanat especialment aquest número, que acabés amb aquesta terminació", ha afegit. "Sempre va bé una alegria i, a més, servirà perquè la gent vegi que vendre números electrònicament també va bé", ha assenyalat. El propietari ha conegut la bona notícia quan l'han trucat des de Girona i li han comentat que havia lliurat algunes fraccions del quart cinquè premi.

D'altra banda, des de Figueres, l'estanc Marín, situat al número 11 del carrer Monturiol, ha venut un dècim del cinquè premi amb el número 05721. En aquest cas, també s'ha venut per màquina i la propietària de l'establiment, Helena Marín, ha explicat que no sabia a qui li havia pogut tocar. "Durant els darrers mesos ha vingut molta gent de fora de Catalunya, d'arreu d'Espanya i francesos", ha comentat.

Marín ha explicat que la seva jove ha estat la primera en conèixer la agradable sorpresa. "M'ha trucat tota contenta que havia escoltat a la ràdio que havíem venut el premi i jo li he dit que es calmés perquè encara la notícia no era oficial", ha reconegut la propietària. Aquest no és el primer cop que l'establiment lliura sort entre els veïns de Figueres. L'any 2006 i 2008, l'estanc Marín va lliurar dos premis de l'Euromillones. "Aquesta vegada, però, és especial i ho hem volgut celebrar amb cava, estic molt feliç i contenta", ha assegurat.

Enguany, el sistema electrònic de venda de bitllets ha permès que la sort també arribés a les comarques gironines. Un fet molt diferent si es compara amb la loteria de Nadal de l'any passat. El 2012, Ripoll va aconseguir 35,8 milions d'euros amb un quart premi que s'havia venut gairebé íntegrament entre els veïns de la comarca, i l'administració número 2 d'Olot també va poder repartir 500.000 euros amb una sèrie del tercer premi. Des del 1961 que la grossa i els primers premis passen de llarg per les comarques gironines.

Messi reparteix sort

L’Anxova Milionària de l’Escala, ubicada al número 9 del carrer Enric Serra, ha repartit 1.000€ per bitllet – 100 per dècim - del número 91212. Un número molt sol·licitat i demanat durant les darreres setmanes per la seva coincidència amb el dia que el jugador del FC Barcelona, Leo Messi, va superar el rècord de gols marcats en un any natural de l’alemany Gerd Müller: el 9 de desembre de 2012.

A banda d’aquests 1.000€ per bitllet del “número de Messi”, com així el coneixen els responsables de l’administració, “que han estat molt repartits perquè hem rebut demandes d’arreu de l’Estat i fins i tot de l’Argentina”, ha explicat Fèlix Pons, L’Anxova Milionària també ha repartit uns 600.000 euros amb les terminacions de la grossa, el segon premi, i el tercer premi. És a dir amb les terminacions dels números 62246, 79712 i 51689, respectivament.