Dos detinguts per cultivar 1.617 plantes de marihuana en una granja de Capmany

Un dels dos homes ja ha ingressat a la presó

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 17 de desembre dos homes, veïns de Figueres, de 29 i 53 anys - de nacionalitat italiana i senegalesa- com autors d'un delicte contra la salut pública. Els fets es remunten a aquell mateix dia quan els agents van tenir constància que en una granja de lloguer de Capmany (Alt Empordà) s'estava cultivant marihuana.

Un cop van arribar al lloc dels fets, els agents van veure que les naus estaven tancades amb portes metàl·liques i les finestres tapiades. Allà, van detenir a un home que s'adreçava a les naus amb les claus d'accés. A l'Escala van detenir el llogater de les naus. Dins la granja hi havia 1.617 plantes de marihuana i 103 transformadors.

Els fets van succeir el passat 17 de desembre quan els mossos van tenir constància que en una granja de lloguer de Capmany es podia estar cultivant, elaborant i distribuint substàncies estupefaents. Agents de la comissaria de Figueres es van adreçar fins al lloc i van comprovar que existien dues naus tancades amb portes metàl·liques i les finestres tapiades amb material de construcció. Mentre estaven realitzant la inspecció de la zona, els mossos van aturar un home que s'adreçava a les naus amb les claus per poder-hi accedir.


Tot i això, l'home va assegurar que ell només podia entrar dins de les instal·lacions però que qui s'encarregava de tot era el llogater. A dins de la granja, els agents van localitzar 1.617 plantes de uns 50 o 60 centímetres d'alçada, 163 focus de llum, onze filtres extractors, vuit aparells d'aire condicionat, quatre caixes amb els seus corresponents tèrmics i 103 transformadors.

Posteriorment, els agents es van adreçar a l'Escala on van localitzar el llogater de les naus i el van detenir per la seva implicació amb els fets. Els dos detinguts van passar el 19 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar l'ingrés a presó per un d'ells i llibertat amb càrrecs per l'altre.