Netegen diversos trams de lleres dels rius Muga i Manol al seu pas per Peralada

Els treballs endegats per l'ACA han tingut un cost total de 38.000 euros

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha portat a terme durant els darrers dies tres actuacions dins del terme municipal de Peralada, a l'Alt Empordà. En concret, s'han netejat les lleres de dos trams del riu Muga i un tercer tram del riu Manol que passen pel terme municipal.

Els treballs s'han centrat en desbrossar la zona, retirar la vegetació i els arbres caiguts i garantir una major capacitat de desguàs dels cabals en cas que es produïssin fortes precipitacions. Les actuacions han tingut un cost total de 38.000 euros i han estat dutes a terme per l'empresa Forestal Catalana, en virtut del conveni de col·laboració que manté amb l'ACA.

Concretament s'ha actuat en dos trams del riu Muga, un primer de 200 metres situat prop del pont de la carretera N-260 i un altre tram de 250 metres aigua avall del passadís de la carretera de Vila-sacra a Vilanova de la Muga. Pel que fa al riu Manol, els treballs s'han focalitzat en una zona més amunt de la confluència d'aquest riu amb el Muga i la riera de Galligants.

Des de l'ACA ressalten que amb aquests treballs s'ha reduït el volum de massa vegetal que podria ser arrossegada en cas de fortes pluges i s'ha millorat el seu potencial ecològic.