El Barça podria seguir a la lliga espanyola en cas d'una Catalunya independent

El CATN posa com exemple el club de Mònaco

El Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) sosté que Barça i Espanyol podrien seguir jugant a la lliga espanyola en cas d'una Catalunya independent.

En el seu informe titulat 'Les relacions de cooperació entre Catalunya i l'Estat Espanyol', el consell argumenta que aquesta decisió no respon a límits administratius, sinó a interessos dels clubs, i posa exemples com el del Mònaco, que juga a la lliga francesa, o els dels Swansea i el Cardiff, que participen a l'anglesa tot i que Gal·les té lliga pròpia.

Ara bé, en cas que Catalunya assolís la independència, l'informe conclou que podria participar en els Jocs Olímpics amb els esportistes que haguessin optat per pertànyer a la selecció catalana.

El CATN defensa que una Catalunya independent podria participar en els Jocs Olímpics i els mundials de futbol o de qualsevol altra especialitat esportiva. Ara bé, alhora subratlla que pel que fa a la lliga espanyola, la decisió respondria a criteris econòmics i dels clubs. "La participació a cada competició no ve exclusivament determinada pels límits administratius, sinó que respon als interessos dels clubs", remarca l'informe.


En aquest sentit, posa diferents exemples, com el del Mónaco, que juga a la lliga francesa; el del Swansea i el Cardiff, que participen en l'anglesa; els Toronto Raptors canadencs, que juguen a la NBA nord-americana; diversos equips d'Andorra de futbol juguen a la lliga espanyola, i el Bossost de futbol de la Vall d'Aran participa en la lliga francesa.

El consell conclou que "res no impediria que el FC Barcelona, el RCD Espanyol i la resta d'equips que ara participen a lligues espanyoles, seguissin participant a la mateixa Lliga de Futbol Professional com, molt probablement, seria de l'interès d'uns i altres".