El PSC d'Olot també dóna suport a la consulta del 9-N

Han votat a favor d'una moció sobre la celebració del referèndum el 2014

L’Ajuntament d’Olot ha aprovat una moció presentada per CiU, ERC i la CUP, en suport de la celebració de la consulta sobre el futur de Catalunya el 9 de novembre de l’any vinent. La moció ha comptat amb els vots favorables del grup municipal del PSC, que s’ha mostrat a favor al dret a decidir, en contra del que la direcció del partit ha declarat els darrers dies.

Els socialistes s'han mostrat a favor al·legant que estan a favor del dret a decidir, si bé han matisat que donen suport a una consulta “legal”, en al·lusió a la normativa vigent sobre el dret de la sobirania a l’Estat.

Plataforma per Catalunya s’ha preguntat si no hi ha més temes per discutir en el ple de l’Ajuntament d’Olot, i ha anunciat la voluntat de presentar una tercera via que faci canviar les actituds del Govern espanyol i de la Generalitat.


Finalment, la regidora del PP, Júlia Sala, ha reconegut que a la Moncloa no hi ha voluntat de diàleg i que no permetran la celebració de la consulta, i ha alertat del xoc de trens que pot suposar, segons el seu criteri, l’evolució del procés sobiranista.
 


 

El suport dels socialistes olotins arriba després que el PSC de Ripoll també donés suport a una moció semblant ahir a proposta de l'ANC. L'alcalde del municipi, Jordi Munell (CiU), hi restava importància assegurant que "no és d'estranyar" el seu vot favorable.