Ripoll aprovarà per unanimitat i amb el suport del PSC una moció a favor de la consulta del 9-N

L'alcalde, Jordi Munell, (CiU) diu que "no és d'estranyar"

La capital del Ripollès expressarà de nou la voluntat de caminar cap a un estat propi en el ple d'aquest dijous, el darrer de l'any. Aquest cop es votarà la declaració institucional en favor de la consulta del 9-N redactada per l'Associació de Municipis per la Independència. La previsió és que hi donin suport totes les forces polítiques representades. El govern municipal està a mans de CiU que té majoria mentre que PSC, ERC i un regidor no adscrit estan a l'oposició.

Com ja ha passat a alguns ajuntaments que han donat suport a la moció, els dos regidors socialistes de Ripoll es desmarcaran de la decisió del PSC de rebutjar l'enunciat de la pregunta en considerar que no era prou clara ni inclusiva. Segons explica el portaveu i primer secretari de l'agrupació del PSC a Ripoll, Enric Pérez, la consulta es veu com a una "opció democràtica necessària" que cal donar suport perquè respon al que volen els militans del municipi. En aquest sentit, recorda que fa un any l'agrupació socialista ja va votar per majoria a favor de la consulta. El regidor, a més, assenyala sentir que "es deu a la gent del poble i no pas a la direcció nacional del partit".

Preguntat per si ha rebut pressions del partit, Pérez ho nega amb rotunditat i afegeix que des de Barcelona "de moment se'ls ha respectat l'opinió del territori". Explica que tampoc van rebre cap trucada quan van votar a favor al dret a decidir.

Ripoll va ser dels primers ajuntaments que van decidir pagar els impostos municipals a l'Agència Tributària de Catalunya en comptes d'abonar-los directament a l'Estat. "Totes aquelles iniciatives per aspirar a ser un estat propi han comptat amb el suport de totes les forces", explica l'alcalde, Jordi Munell. El batlle recorda que al municipi és conegut per ser el bressol de Catalunya. Munell forma part de la comissió executiva de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que aplega 718 ens associats, dels quals 682 són ajuntaments.

Olot, també a favor de la consulta del 9-N

L'Ajuntament d'Olot també porta al ple d'aquest dijous la moció a favor de la consulta del 9-N. En aquest cas, ha estat una proposta de CiU, CUP i ERC. El govern municipal també està a mans de CiU per majoria i faltarà veure què voten els sis regidors del PSC. Tot fa preveure que el PP i PxC no hi donaran suport.

La declaració arriba una setmana després que es fes públic l'acord sobre la doble pregunta i la data de la consulta entre CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.