Retiren les tanques de l'antiga plaça d'Europa de Girona després de més de cinc anys d'obres

S'obre totalment el trànsit al sector, que ara s'ha convertit en una cruïlla amb dos carrils per sentit

Els veïns d'una de les zones més afectades per les obres del TAV veuran aquesta nit com retiraven les tanques que, durant més de cinc anys, han estat a tocar de casa seva o dels seus negocis. El que fa cinc anys era conegut com la plaça d'Europa, retorna a la normalitat amb una important transformació. On hi havia un giratori ara hi ha una cruïlla amb una via de doble sentit amb dos carrils per banda que aquesta nit s'obriran totalment al trànsit.

Només es mantenen les tanques més pròximes a la llosa de l'estació. Des del consistori reconeixen que els veïns i els comerciants han hagut de suportar cinc anys d'obres i una mala connexió amb la ciutat i que ara ja veuen "el principi del final". Aquest sector de la ciutat -que afecta també passeig d'Olot, els carrers Josep Maria Gironella, l'avinguda Sant Narcís, la carretera Barcelona o el carrer Bisbe Sivilla- va ser un dels que primer va notar l'efecte de les obres del tren d'alta velocitat. Ja a l'estiu del 2008, es va fer desaparèixer el giratori i es van instal·lar tot un seguit de tanques que alteraven el trànsit i la vida diària del barri.

Ara, més de cinc anys després, aquest sector recupera la normalitat. Aquesta nit, un cop acabada la reposició a Josep Maria Gironella, es retiren les darreres tanques que quedaven i tant vianants com vehicles podran circular amb plena normalitat. Avui, per celebrar-ho, l'associació de veïns i l'associació de comerciants han convocat un acte lúdic, en el que també hi ha participat membres del consistori i també l'alcalde, Carles Puigdemont.

Des de l'ajuntament, el regidor delegat del projecte ferroviari, Carles Ribas, ha reconegut el patiment dels veïns i comerciants i ha assegurat que ara veuen "el principi del final". Ribas ha recordat que es mantindran encara les tanques més pròximes a la llosa de l'estació soterrada, ja que aquesta és precisament una de les obres de reposició que encara està pendent d'executar per part d'Adif.

Adif ha informat que, a banda de condicionar voreres i carrils, també s'han senyalitzat un total de vuit passos de vianants, s'han fet rampes a 18 punts de la vorera per facilitar la mobilitat a persones amb dificultats, s'han posat semàfors i enllumenat públic, així com divers mobiliari urbà com bancs, butaques o papereres.