L'Auditori de Girona s'emporta el premi ARC a millor programació

Es tracta dels premis de referència de la música en directe i l’espectacle a Catalunya

L’Auditori de Girona ha estat guardonat amb el Premi ARC a la Millor Programació Musical de Teatre i Auditori. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser l’encarregat de recollir el guardó en l’acte de lliurament de l’onzena edició dels premis, que es va celebrar ahir al vespre al Teatre Principal de Barcelona. L’Auditori es va imposar a la resta de finalistes en aquesta categoria: l’Atlàntida-Centre d’Arts Escèniques d’Osona, a Vic; l’Atrium, de Viladecans, i el Kursaal, de Manresa. “Aquest premi significa per a nosaltres un reconeixement a un projecte basat en la qualitat”, ha manifestat l’alcalde.

Dins la programació musical de l’any 2013 a l’Auditori han destacat les actuacions d’artistes de renom internacional com Michael Nyman, Dominique A, Chucho Valdés, Jay Jay Johanson o Salif Keita, en música moderna, i de l’orquestra del Teatre Mariinsky, Il Giardino Armonico o Yuja Wang, en música clàssica.

Els Premis Arc són els premis de referència per a la música en directe i l’espectacle a Catalunya. L’acte de lliurament dels premis és, a més, un punt de trobada per als artistes, els professionals de la cultura i les arts, les institucions públiques, els mitjans de comunicació i la indústria musical.

L'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) va néixer l'any 1976 gràcies a les inquietuds d'un grup d'agents artístics de Catalunya i Balears amb la voluntat d'unir els seus interessos professionals i donar solvència a la professió. L'objectiu principal va ser el de constituir una plataforma de cohesió empresarial en benefici de la millora del fet musical. L'elecció del guanyador dels premis es fa a través de la votació dels associats i les associades d'ARC i entre un jurat expert en cada categoria.

A banda de la programació de l’Auditori, també es va reconèixer la qualitat de la programació musical de les Fires de Sant Narcís 2013, nominada a la categoria de Millor Programació de Festa Major. En aquest apartat, es va imposar la programació de les Festes de Santa Tecla de Tarragona.