L’Espai Gironès recull 24 tones de menjar a meitat de la campanya de Nadal

L'objectiu s'ha situat ara en arribar a 40 tones abans del 12 de gener

La campanya solidària de Nadal que des del 22 de novembre i fins el 12 de gener impulsa el Centre Comercial Espai Gironès supera les expectatives previstes. El balanç fins ara és molt positiu, amb 24 tones de menjar recollides a meitat de campanya, més de la meitat de la fita proposada, que és arribar a les 40 tones (10 més que l’any passat). El gerent del centre, Pau Jordà, es mostra molt satisfet de la resposta que hi hagut per part de la població i de les mostres de solidaritat rebudes. Com a exemple, es pot destacar que des del Girona FC s’han recollit 200 quilos, després que es fes una crida perquè tothom que portés un quilo de menjar a l’estadi pogués entrar gratis al partit de dissabte passat. La Penya Immortal Girona va portar aquest diumenge els quilos recollits a l’Espai Gironès. Ahir una persona va portar 83 quilos de llet hidrolitzada per a nadons i durant els primers dies de campanya una altra persona es va gastar 70 euros en menjar pel Banc dels Aliments.

Amb el lema “Que torni a ser Nadal per a tothom”, la campanya solidària que s’ha posat en marxa al Centre Comercial Espai Gironès, té com a objectiu recollir 40 tones de menjar per al Banc dels Aliments i que puguin ser distribuïts entre la població més necessitada de les comarques de Girona. Els aliments recollits es repartiran per mitjà de 112 entitats benèfiques.

En aquesta ocasió hi ha sis padrins de luxe: es compta un cop més amb la col·laboració del prestigiós cuiner Joan Roca, propietari del celler de can Roca, que torna a cedir la seva imatge per a les diferents accions promocionals; i s’hi sumen cinc padrins més: la cantant Nina, la periodista Gemma Nierga, l’escriptor Josep Maria Fonalleras; el director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer. 
 
L’edició d’aquest any inclou novetats destacades i està sent molt participativa. Entre les opcions per participar hi ha un concurs de micro-relats que es publiquen al Twitter, un concurs de micro-films amb gravacions de vídeos solidaris, la formació de penyes solidàries, i també hi ha la possibilitat de fer-se una fotografia solidària. Hi ha l’opció de portar directament la donació des de casa o d’adquirir a Caprabo els aliments solidaris que es troben en punts senyalitzats. Tot plegat amb la voluntat d’ajudar a les persones que més ho necessiten. Els més petits poden participar a les activitats infantils solidàries.

Les diferents opcions de col·laborar:

Portar directament la donació des de casa al Punt Solidari. La donació s’afegeix a la bàscula solidària i es pot veure al videowall com el seu pes se suma al total recaptat. Hi ha la possibilitat de fer-se una fotografia al costat del Punt Solidari i aquest gest es transformarà en més aliments pel Banc.

Una  foto solidària. En aquest cas els clients es poden apropar amb el tiquet de compra de l’Espai Gironès al Punt solidari i aconseguir aliments només fent-se una foto.

Una altra opció és adquirir aliments solidaris al Caprabo, als punts senyalitzats i deixar-los al mateix supermercat o portar-los al Punt Solidari. També es pot formar una penya solidària per participar i omplir d’aliments una capsa solidària. Els més petits poden participar a les activitats infantils solidàries i d’aquesta manera el centre dóna aliments al Banc en el seu nom.

Una de les novetats són els micro-relats i micro-films. Es pot escriure un micro-relat solidari amb un màxim de 140 caràcters i enviar-lo al correu espaigirones@multi-mallmanagement.com o imprès al Punt d’Informació, amb el nom edat, telèfon i correu electrònic de contacte. El termini d’entrega s’ha allargat fins el 31 de desembre. Des de l’Espai Gironès es penjaran els micro-relats al Twitter @ccespaigirones, que ja té prop de 900 seguidors, i entre tots els participants es triarà un guanyador que rebrà un premi solidari. Pel que fa als micro-films, es pot gravar un vídeo solidari d’un màxim de 30 segons i no més de 8MB i enviar-lo fins al 5 de gener al correu espaigirones@multi-mallmanagement.com o entregar-lo directament al Punt d’Informació en suports CD/DVD o memòria USB. Cal no oblidar incloure el nom, edat, telèfon i correu electrònic de contacte en el moment de fer l’entrega. El guanyador també rebrà un premi solidari.

En el marc d’aquesta campanya, el 27 de desembre, a les 18:00h, hi haurà una actuació del cor de l’associació Àkan a l’Espai Gironès.

Jocs i activitats nadalenques

A la planta baixa del centre comercial, els més petits poden trobar com cada any un gran nombre d’activitats relacionades amb les festes nadalenques. Fins el 24 de desembre poden participar en un taller de postals de Nadal; la factoria de jocs (3 en ratlla espais PETITS, joc de la cistella, el tió de l’Espai, el caganer i el caga tió gegant).

Del 27 de desembre al 5 de gener, hi haurà una visita del carter reial perquè tots els nens puguin escriure la seva carta als Reis Mags (els dies 27, 28 i 30 de desembre; i el 2,3 i 4 de gener, amb un horari de matí d’11:30h a 13:30h i de tarda, de 17:00 a 20:00h). El Rei Melcior visitarà l’Espai Gironès per rebre les cartes de tots els nens i nenes. Tots els petits que ho desitgin podran emportar-se una foto amb sa Majestat amb l’única condició que portin un quilo de menjar per donar al Banc dels Aliments.

L’Espai Gironès també ha col·laborat aquest any amb la Marató de TV3. El diumenge es va fer una actuació de la Xaranga DAMM-ER, a benefici de la Marató. Diumenge vinent,  22 de desembre, tornarà a estar tot obert a l’Espai Gironès.