Nova Orleans aterra al Black Music Festival

Big Sam's Funky Nation ha confirmat que assistirà a l'esdeveniment, igual que el llegendari John Mayall

El Black Music Festival, l'esdeveniment que obre la temporada de festivals musicals a Catalunya, comença a fer públic el cartell de la que serà la seva tretzena edició. De l'1 al 22 de març els escenaris de la Mirona de Salt, de l'Auditori de Girona i del Teatre Bescanó acolliran concerts tan especials com el que farà John Mayall per celebrar que compleix vuitanta anys. Els organitzadors del festival qualifiquen el llegendari Mayall com "la figura blanca més important del blues del segle XX".

Una altra cita "imprescindible" per als amants de la millor música negra és la de Big Sam's Funky Nation. Venen de Nova Orleans, és la primera vegada que trepitgen l'estat i ara per ara rivalitzen en popularitat als Estats Units amb Trombone Shorty & Orleans Avenue per ser els referents de la nova fornada del so de l'estat que ni el Katrina va aconseguir silenciar.

D'altra banda, el festival també presenta aquest any la tradicional producció, pensada expressament per a l'ocasió. La protagonitzen les tres veus joves del jazz "més importants a Catalunya". Andrea Motis, Eva Fernández i Magali Datzira, dirigides per Joan Chamorro, faran un homenatge a tres de les grans veus del jazz de tots els temps: Dinah Washington, Sara Vaugahn i Billie Holiday.

Altres peces ja assegurades per al festival són l'actuació del sempre original Guillamino, que presentarà les cançons del nou treball 'Un altre jo', i la de 'The Excitements', que els responsables del festival qualifiquen com "la revelació musical de l'any" gràcies a la veu "carismàtica" de la cantant catalano-mozambiquenya Koko-Jean Davis. The Excitements presentarà el disc 'Sometimes Too Much Aint't Enough'.

Pel que fa a la cita habitual amb el gospel, aquest any ja hi ha confirmades les actuacions de The Gospel Viu Choir, "la banda més important del gènere a Catalunya" i dels "sorprenents" Ol'Green, que acaben de triomfar al programa 'Oh Happy Day' de TV3.