Rescaten un ancià d'un habitatge en flames a Girona

L'home va haver de ser evacuat amb l'ajuda d'un agent i dels veïns per un pati posterior de la casa

Els Mossos d'Esquadra van rescatar el passat 2 de desembre un home d'edat avançada que es trobava a l'interior d'un habitatge on s'estava produint un incendi. El foc afectava la planta baixa d'una casa de dues plantes del barri Vila-roja de Girona.

Els veïns alertar que dins del domicili hi havia un avi que no podia sortir. Els mossos van esbotzar parcialment la porta d'entrada de la casa però la virulència de les flames feia impossible accedir-hi per l'entrada principal. Un agent va haver de saltar des d'un altre edifici a la terrassa posterior on l'home s'estava resguardant i amb una escala, que van facilitar els veïns, se'l va poder rescatar. L'avi va haver de ser atès per inhalació de fum.

Un cop els agents dels Mossos van ser alertats pels veïns que hi havia un home d'edat avançada a l'interior del domicili en flames, van intentar accedir a l'interior de la casa per la porta principal però la virulència de les flames ho impossibilitava.

Mentre intentaven accedir per un altre lloc, van escoltar que l'home demanava auxili des d'una terrassa del patí posterior de la casa. Des de l'edifici del costat, un dels agents va saltar a un celobert i va aconseguir arribar on es trobava l'avi. L'home estava en pijama i desorientat. Finalment el mosso i l'home van poder sortir de la casa a través d'una escala que van facilitar uns veïns.


L'avi va ser traslladat l'Hospital Doctor Josep Trueta de Girona, on va ser tractar per la inhalació de fum que havia patit. Els Bombers de la Generalitat van apagar el foc i van constatar que dins la casa hi havia una gran quantitat de brossa. Després de l'incendi s'ha considerat que el domicili és inhabitable.