Jutjat per enganxar un adhesiu contra els desnonaments al vidre d'una entitat financera

El fiscal demana una pena de cinc dies de treballs per a la comunitat i dues multes de 88 i 7 euros

El jutjat d'instrucció número 1 d'Olot ha acollit aquest divendres el judici contra el veí d'Olot acusat d'enganxar un adhesiu contra els desnonaments en una entitat financera. El fiscal ha demanat per a l'acusat una pena de cinc dies de treballs per a la comunitat i dues multes, de 88 i 7 euros, en concepte de responsabilitat civil per cobrir els danys ocasionats.

Els fets es remunten al 27 d'octubre de 2012 quan l'acusat, desprès de participar en una manifestació contra els desnonaments davant l'Ajuntament d'Olot, va enganxar un adhesiu al vidre d'una oficina de Caixa Penedès. El jove, que ha rebut el suport d'un centenar de persones, ha avançat que recorrerà la sentència en cas de ser condemnat.

Tot i que el judici s'ha celebrat a dos quarts de dotze del migdia, dues hores abans desenes de persones s'han acostat fins els jutjats d'Olot per donar suport a Lluís Riera, el jove que aquest divendres ha estat jutjat per enganxar un adhesiu contra els desnonaments al vidre d'una entitat financera de la capital de la Garrotxa. Com ha explicat el mateix Riera, des que es va conèixer que se'l jutjaria les mostres de suport han estat constants, un fet que ha agraït preparant una xocolatada a la porta del jutjat per a tots els assistents.

Durant el judici de faltes al jutjat d'instrucció número 1 d'Olot, Riera ha reconegut que el dia dels fets va enganxar un adhesiu al vidre d'una sucursal de Caixa Penedès, però ha negat que fos l'autor de pintades en diverses entitats i que hagués enganxat més adhesius, com li ha preguntat la jutgessa que porta el cas. També ha afegit que no considera "que hagi fet cap dany" i que "no entén" que es jutgi un fet com aquest quan "els culpables del drama humà dels desnonaments són els bancs".

Un cop escoltada la versió de Riera, el ministeri fiscal ha demanat una pena de cinc dies de treballs per a la comunitat i dues multes econòmiques en concepte de responsabilitat civil per cobrir els danys causats, una de 88 euros per Caixa Penedès i una altre de 7 euros per la Caixa, per considerar-lo culpable d'haver provocat desperfectes en propietats privades.

Els fets jutjats es remunten al 27 d'octubre de 2012, quan Riera va participar en una manifestació contra els desnonaments desprès que tres persones es van treure la vida a l'estat desprès de perdre casa seva. Un cop finalitzada la concentració que es va fer a la porta de l'Ajuntament d'Olot, i quan Riera es dirigia a la pastisseria que regenta al casc antic de la ciutat, va enganxar un adhesiu amb el lema 'Aquest banc enganya i estafa i fa fora la gent de casa seva". Dies desprès, i quan es trobava al seu lloc de feina, una patrulla de la policia local el va informar que unes càmeres de seguretat havien enregistrat el moment en què enganxava els adhesius i que les entitats financeres afectades l'havien denunciat.

Finalitzada la vista, Riera ha assegurat que el "judici no s'aguanta per enlloc" perquè en comptes d'actuar contra els veritables culpables que són els bancs, la justícia carrega contra la gent que intenta "millorar la seva comunitat". Amb tot, Riera ha afegit que continuarà actuant de la mateixa manera i que en cas de ser condemnat no descarta, si el cost econòmic és assumible, portar el cas a una instància superior.