Els alcaldes sobiranistes retornen la felicitació de Nadal a Llanos de Luna

Li diuen que és "poc coherent" portar-los als tribunals i després desitjar-los unes bones festes

Resposta carregada d'ironia d'alguns alcaldes gironins a la felicitació nadalenca enviada per la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna. Qui ha encès la metxa ha estat l'alcaldessa de Verges (Baix Empordà), Marta Payeró (ERC), publicant a les xarxes socials la resposta que ha donat a la delegada per retornar-li el correu.

"Benvolguda senyora, li retorno aquest correu, la gent de Verges no el volem", comença dient l'alcaldessa que, després, li qüestiona que "per una banda ens ports als tribunals i per l'altra ens desitja felicitat". "Poc coherent!", diu Marta Payeró que li explica així a Llanos de Luna els motius pels quals "li retorna" la seva felicitació perquè en faci "el que més li plagui".

Payeró s'acomiada amb una postdata entre divertida i reivindicativa: "si no ho enteneu perquè està escrit en català, podeu fer servir el Google traductor". L'alcaldessa de Verges ha explicat que ho va fer perquè va trobar "incongruent" que, després de denunciar els acords de ple per la via contenciosa administrativa, la delegada del govern espanyol els enviés una postal nadalenca.

La postal, enviada per correu electrònic, és bilingüe i primer felicita el Nadal en castellà: "Mis mejores deseos de paz y felicidad en esta Navidad y Año Nuevo". La postal està signada per Maria de los Llanos de Luna i porta, a l'encapçalament acompanyant l'escut, "Delegación del Gobierno en Catalunya".

L'alcaldessa de Verges va penjar a les xarxes socials la resposta que havia donat a Llanos de Luna per retornar-li la felicitació, i la idea va agradar immediatament a l'alcalde de Vilablareix (Gironès), David Mascort (ERC), que va decidir fer el mateix que Marta Payeró.

Ara, els dos es proposen sumar més ajuntaments a aquesta manera "divertida" de mostrar el rebuig cap al tracte rebut per la delegació del govern espanyol arran de l'aprovació de mocions sobiranistes. La idea és popularitzar la resposta a la felicitació a través de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que més ajuntaments responguin així a Llanos de Luna.