Girona presenta la programació teatral més emotiva

L'estrena del musical 'Josafat', 'Isavel' o 'Un trozo invisible de este mundo' de Juan Diego Botto, s'hi representaran

L'estrena absoluta del primer musical de producció pròpia del Teatre Municipal, 'Josafat', la representació d''Isavel' -un musical sobre la primera dona sindicalista catalana-, 'Un trozo invisible de este mundo' -una obra sobre la immigració dirigida per Juan Diego Botto- o 'André y Dorine', una obra sobre l'Alzheimer són alguns dels muntatges més destacats de la programació del Teatre Municipal per al primer semestre del 2014. El director del teatre, Jep Sánchez, ha destacat que és la programació "més emotiva".

Altres muntatges que faran estada a Girona són 'Barcelona', del TNC i que ha passat per Temporada Alta, 'Un aire de família' del Teatre Romea o 'Temptacions', de la Fura dels Baus. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el director del Teatre Municipal de Girona, Jep Sánchez, i la responsable de l'Escola Municipal d'Humanitats, Glòria Granell, han presentat aquest matí la programació teatral de la ciutat per al primer semestre del 2014 tant al Teatre Municipal, com a l'Auditori de La Mercè i a la sala La Planeta.

"En la programació que presentem es manté el fil roig que vam definir com un vector fonamental de la política pública cultural de la ciutat: la proposta d'estrenes i d'innovació en diferents àmbits", ha ressaltat l'alcalde, Carles Puigdemont, que considera que la programació manté la pluralitat de formats i una "exquisida sensibilitat" per a què tots els públics hi tinguin cabuda. "Creiem que és una visió democràtica i pública de la cultura", ha subratllat. 

El director del Teatre Municipal, Jep Sánchez, l'ha definit com "la programació teatral més emotiva" de les que s'han presentat fins ara ja que, per exemple, el 22 de febrer s'estrenarà el primer musical produït pel Teatre Municipal sota el títol 'Josafat'. Altres projectes que emanen aquesta "emotivitat" reivindicada per Sánchez són, per exemple,la representació d''Isavel' -un musical sobre la primera dona sindicalista catalana-, 'Un trozo invisible de este mundo' -una obra sobre la immigració dirigida per Juan Diego Botto- o 'André y Dorine', una que gira entorn de la malaltia de l'Alzheimer. 

Pel que fa al cicle A Pas de Poetes, la coordinadora de l'Escola Municipal d'Humanitats, Glòria Granell, l'ha definit com "un cicle de poesia sense límits". Durant el primer semestre del 2014 es faran tres sessions del cicle dirigides a tres poetes amb universos literaris ben diferents: Pere Quart, Fernando Pessoa i Francesc Parcerisas.

La venda d'entrades per als espectacles començarà el 17 de desembre i es farà un horari especial d''obertura de taquilles el dissabte 21 de desembre (d'11 a 18 h) i el diumenge 22 (d'11 a 14 h).