Els alumnes de primària de la Jonquera aniran a Madrid a demanar la fi de la prostitució

La segona sessió del Consell d'Infants ha proposat diverses mesures per millorar la imatge de la vil·la

La segona sessió de l'any del Consell d'Infants de la Jonquera ha tractat les propostes que els alumnes de cinquè i sisè de primària han presentat per millorar la imatge del municipi a l'exterior. Unes propostes que han abordat temes com la neteja dels carrers, la il·luminació d'alguns espais públics o millores urbanístiques a realitzar. Amb tot, el tema que més preocupa els nens i nenes de la Jonquera és la prostitució.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, ha reconegut que en totes les sessions del Consell d'Infants - un òrgan de participació ciutadana "molt important" - la prostitució ha estat un tema recurrent i és per això que avui ha proposat als alumnes de primària que elaborin i enviïn una carta als grups polítics amb representació al Congrés dels Diputats per exigir la prohibició d'aquesta pràctica al municipi. Martínez ha explicat als nens i nenes que l'ajuntament ho ha intentat en més d'una ocasió "sense gaire èxit" i els ha encoratjat a que "els expliquin la seva visió dels fets".

Els nens i nenes, de la seva banda, tot i reconèixer "que no depèn de l'Ajuntament" han apuntat que és "una vergonya" que hi hagi prostitutes als vorals de l'N-II i fins i tot en alguns punts pròxims al nucli urbà com a la rotonda de la piscina i han lamentat que, a banda de ser un mal exemple pels nens i nenes del poble, sigui la visió que molts visitants s'enduen d'una població "on es fan coses molt interessants".

Sobre la possibilitat d'enviar la carta, els alumnes han valorat molt positivament la iniciativa "perquè així demostraran als polítics que volen una solució al problema".

Potent eina educativa

Sobre el Consell d'Infants, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, ha destacat que és "un òrgan de participació ciutadana més" i que l'opinió dels infants "és molt important" pel govern municipal perquè aporta "una visió diferent dels temes".

De la seva banda, la tutora que ha acompanyat els infants, la Crisitina, creu que és "una eina molt important" perquè moltes vegades els nens i nenes "tenen idees que poden aportar molt" i no tenen lloc on dir-les. També ha assegurat que "els ajuda a reflexionar sobre les coses que passen al poble" i a assumir responsabilitats en tant que han de promocionar i fer-se càrrec d'algunes de les propostes que l'ajuntament els accepta com per exemple algunes de les activitats programades aquest Nadal.