Els Ajuntaments mostren el seu rebuig a la reforma de l'administració local

Consideren que la llei és una "involució" i demanen la seva retirada

El món local s'ha concentrat aquest dijous a les dotze del migdia davant de tots els ajuntaments catalans per mostrar el seu rebuig al projecte de llei de reforma de l'administració local, que impulsa el govern de l'Estat.

Els sindicats i associacions de municipis han fet una crida a protestar contra una llei que consideren que representa una "involució" del règim local, que es traduirà en "majors desigualtats, un deteriorament i tancament de serveis que afectarà els nostres veïns i a l'ocupació pública". Previsiblement la reforma de l'administració local s'aprovarà al Senat la setmana que ve.

Tots els grups municipals, excepte el PP, es concentren a Girona

Davant l'Ajuntament de Girona s'hi han concentrat regidors de tots els grups municipals, excepte el PP. Amb els regidors de l'equip de govern de CiU, hi havia regidors del PSC, de la CUP i el regidor no adscrit que havia format part del PP. Representants de la Diputació de Girona, com el president Joan Giraut o el vicepresident Xavier Soy, també s'han unit a la protesta per mostrar així el rebuig de tot el món local de les comarques gironines a aquesta iniciativa legislativa.

L'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), ha criticat l'ofensiva "recentralitzadora" llançada pel govern espanyol i ha lamentat que situï ara en el punt de mira els ajuntaments, "quan són les administracions prestadores de serveis més properes als ciutadans". "No es tracta d'una simple actualització, és una autèntica involució del règim local que tindrà conseqüències socials en forma de majora desigualtats i de tancament de serveis que afectaran els nostres veïns", ha afirmat.

Puigdemont també ha exigit a l'executiu del PP que "respecti la competència absoluta" de la Generalitat en matèria d'organització territorial aprovada per l'Estatut. A més, ha exposat que els ajuntaments no són els principals causants de l'endeutament públic, perquè representant un 13% de la despesa pública, només són responsables del 4,1% del deute.