El Bisbat de Girona investigarà el rector de Riells per les acusacions de l'homicida de Blanes

El criminal va dir que havia mantingut relacions sexuals amb ell durant 18 anys a canvi de droga

La declaració que l'homicida confés de Blanes va fer durant el pas a disposició judicial, dilluns al vespre, ha fet que el Bisbat de Girona decideixi obrir un expedient informatiu per esclarir si poden ser certes les acusacions que Eulogio Lumalang va llançar contra el mossèn propietari del pis on va tenir lloc el crim. Segons l'agressor, el rector de Riells i Viabrea havia mantingut relacions sexuals amb ell a canvi de diners i drogues durant més de 18 anys. A més, va dir que creia que el mossèn també s'entenia amb la víctima, un jove de 22 anys i d'origen brasiler a qui el rector va afillar fa quatre anys.

Segons ha explicat el delegat de Mitjans de Comunicació Social del Bisbat de Girona, Carles Sánchez, arran de les darreres informacions el bisbe ha decidit obrir una investigació per intentar esbrinar si el mossèn ha tingut alguna actitud reprovable, com ara consum de drogues o mantenir relacions amb el joves que havia afillat per treure'ls de la pobresa. Al llarg d'aquest expedient, i abans d'arribar a una conclusió, escoltaran la versió tant del mossèn Jaume Reixach com d'altres testimonis que puguin aportar informació.

Sánchez també ha recordat que pel crim hi ha una investigació oberta que també pot aportar informació sobre quina relació tenia el mossèn amb els dos homes, l'homicida Eulogio Lumalang de 44 anys i origen filipí i la víctima. El Bisbat preveu posar-se en contacte amb els responsables de la investigació. Com a resultat d'aquesta investigació, el Bisbat podria concloure que Lumalang menteix i, per tant, reiterar la seva confiança en Reixach o bé recopilar alguna prova que forci a apartar-lo de les seves responsabilitats com a rector de Riells i Viabrea.

Perplex amb les mentides

El rector de Riells i Viabrea s'ha mostrat perplex amb les "mentides" que l'homicida ha dit davant del jutge. Segons mossèn Jaume Reixach, l'únic objectiu de Lumalang ha estat "empastifar" el seu nom com a estratègia de defensa. "Si jo no hagués pogut bloquejar la porta i si el meu fillol no s'hagués llançat immediatament sobre seu, ara hi hauria dues víctimes", ha explicat Reixach que assegura que l'agressor el va intentar apunyalar primer a ell.

El rector ha assegurat que no ha mantingut relacions sexuals ni amb la víctima ni amb l'agressor. "Sempre l'he intentat ajudar al màxim, no entenc per què ara s'inventa tot això", ha afirmat Reixach que ha explicat que des que va conèixer Lumalang a les Filipines ara fa 18 anys el va intentar ajudar perquè ell i la seva família poguessin tenir un futur millor a Catalunya. "Aleshores, ell i la seva dona tenien tres fills i el quart en camí, els vaig voler ajudar", ha explicat Jaume Reixach.

Un cop va aconseguir arreglar els papers de Lumalang, li va trobar feina a un càmping i el va ajudar a portar la família a Catalunya via reagrupament familiar. Segons Reixach, els problemes van començar quan van descobrir que l'homicida era violent amb la seva dona. De fet, des de feia tres setmanes un jutge va dictar una ordre d'allunyament de la seva dona i d'una de les seves filles.

El rector relata que l'home va perdre la feina i que havia tingut actituds violentes. De fet, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra l'havien advertit perquè no s'apropés al pis del mossèn, on se solia presentar "per cobdícia" a demanar diners. A més, el mossèn ha exposat que Lumalang no havia mostrat mai cap tipus d'animadversió cap a la víctima.

El mossèn ha lamentat que l'homicida hagi aconseguir "desviar l'atenció" del crim que va cometre assestant-li dues ganivetades al pit al seu fillol dijous a la nit llançant "acusacions rotundament falses" contra el rector. "Defensaré el meu fillol encara que sigui l'última cosa que faci, ara l'únic que em preocupa és recollir els cèntims per fer el arribar el cos al Brasil", ha conclòs mossèn Jaume Reixach.