Marta Felip dóna 'ple suport' a l'operatiu policial al barri gitano de Figueres

Explica que li serà molt útil al municipi

L'alcaldessa de Figueres (Alt Empordà), Marta Felip, ha assegurat que "dona ple suport" a l'operatiu policial que la setmana passada es va fer al barri gitano de Sant Joan en el que hi van participar 90 efectius policials.

Segons Felip, el control del cens que va dur a terme la Guàrdia Urbana servirà per "contrastar el padró municipal amb la realitat" i, d'aquesta manera, tenir més garanties a l'hora d'actuar urbanísticament en un futur al barri.

Sobre el fet que es demostrés que el 60% dels habitatges estiguessin connectats il·legalment a la xarxa elèctrica, Felip ha afegit que l'actuació servirà també perquè "tothom que visqui a Figueres compleixi amb les seves obligacions i tingui els mateixos drets".

Felip ha assegurat que, tot i que no formava part de l'objectiu de l'operatiu, l'actualització del cens pot servir de base per futures actuacions urbanístiques al barri de Sant Joan com la que preveu desallotjar 44 habitatges propietat de l'Incasòl per, posteriorment, traslladar les famílies que actualment els ocupen a d'altres punts de la ciutat. "El dispositiu ens permetrà tenir el control del padró i d'aquesta manera comprovar quanta gent viu en aquests edificis i si es corresponen amb els llogaters originals", ha assegurat Felip.