Més d'un centenar de cotxes a la 'Via Ràpida' independentista

L'acte, organitzat per les Assemblees Nacionals Catalanes sectorials de l'Alt i el Baix Empordà, ha aplegat unes 300 persones

Més d'un centenar de vehicles, segons l'ANC de la Tallada d'Empordà, han participat aquest dissabte en la celebració de la 'Via Ràpida', una marxa lenta de cotxes en defensa del procés sobiranista de Catalunya que s'ha fet des de Figueres passant per una quinzena de pobles de l'Alt i el Baix Empordà fins arribar a Platja d'Aro, on s'ha celebrat una arrossada popular. "L'objectiu és reclamar que la unió fa la força, que els polítics s'han d'ajuntar perquè la data de la consulta i la pregunta s'ha de saber durant aquest mes de desembre, d'aquí no pot passar", ha assegurat el coordinador de l'acte, Jordi Roura. Els organitzadors de la 'Via Ràpida' calculen que hi han participat unes 300 persones.

L'acte ha començat a les deu del matí des de Figueres i, durant unes quatre hores, els vehicles han fet una marxa lenta passant per pobles com la Bisbal d'Empordà, Verges, Palafrugell, Palamós i fins arribar a Platja d'Aro. En total, des de les diverses ANC sectorials de l'Alt i el Baix Empordà asseguren que l'acte ha aplegat unes 300 persones que s'han distribuït en més d'un centenar de vehicles.

"La marxa s'ha allargat una mica perquè a cada poble s'anaven sumant més vehicles, hi havia semàfors però en total hem fet uns dos quilòmetres i mig de caravana", ha comentat Roura. L'objectiu del moviment era visualitzar les demandes del poble en suport a la consulta sobiranista. "El que volem és una pregunta i una consulta ja que sigui clara perquè el 2014 volem ser independents", ha assegurat el coordinador de la 'Via Ràpida'. Segons Roura, la marxa ha estat "molt emotiva". Gran part dels vehicles portaven banderes catalanes, estelades i símbols independentistes. L'acte ha comptat amb unes 80 persones que s'encarregaven de la coordinació de la marxa.

Uns parlaments amb l'assistència del vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, i diversos membres de les ANC sectorials de l'Empordà, i un dinar popular - amb unes 250 persones- ha posat el punt i final a aquest acte.