51 regidors i alcaldes del Gironès reclamen la consulta per la independència

Els signants són de partits com la CUP, ERC, CiU, SI, ICV, llistes independents i també vinculades al PSC

Un total de 51 regidors i alcaldes de dotze municipis del Gironès han impulsat un manifest en favor de la consulta, reclamant que es faci ja sigui amb autorització o no de l'Estat, que el Govern d'assumeixi el resultat, que sigui al 2014 i que inclogui una pregunta clara. Els signants són de partits diversos com la CUP, ERC, CiU, Solidaritat, ICV, algunes candidatures independents i també regidors de Progrés Municipal, llista vinculada al PSC.

La voluntat és que aquest manifest es transformi en moció i que arribi als plens dels ajuntaments de la comarca i també a d'altres institucions que li vulguin donar suport. La voluntat dels impulsors d'aquesta iniciativa, batejada com a Manifest del Gironès, és que el món municipal s'impliqui en la reclamació de què la consulta sigui una realitat al 2014. En el manifest presentat aquest dijous, els signants demanen que la celebració de la consulta es faci el 2014, que inclogui una pregunta clara -amb el concepte "estat independent"- i que el Govern vinculi políticament el resultat, especialment si és afirmatiu.

El manifest també demana que la consulta es convoqui en base a la Llei de Consultes que està tramitant el Parlament de Catalunya, tot i que el govern espanyol l'impugni. "El Parlament és sobirà i les seves decisions s'han de poder aplicar", ha reclamat un dels regidors signants, Carles Bonaventura, de la Reagrupament, formació integrada a la CUP a Girona.

Segons els impulsors, el moment actual és "transcendental" i, per això, els regidors i alcaldes volen portar aquest manifest fins als plens dels ajuntaments convertit en moció. Bonaventura ha destacat que hi ha "transversalitat" ja que formen part de la iniciativa regidors i sis alcaldes de partits diversos com la CUP, ERC, CiU, Solidaritat, ICV, llistes independents i també de Progrés Municipal, vinculades al PSC.

Els pobles que participen de la iniciativa són Bordils (hi és l'alcalde, Albert Serrats de CiU), Cassà de la Selva, Celrà (hi ha l'alcalde, Gerard Fernàndez, d'ICelrà), Cervià de Ter (hi és l'alcaldessa, Roser Estañol de CiU), Flaçà, Girona, Madremanya (hi és l'alcalde Albert Peracaula d'Independents per Madremanya-Progrés Municipal), Medinyà-Sant Julià de Ramis, Salt, Sant Jordi Desvalls (hi és l'alcalde, Jordi Corominas de CiU), Sant Martí Vell (hi és l'alcaldessa, Maria Àngels Vilà d'ERC) i Viladesens.